Nadao se Francuzu i porastu vrijednosti kluba

Jordan zbog drafta odustao od prodaje Hornetsa, ali...

Kako piše ESPN, Jordan već neko vrijeme pregovara s manjinskim vlasnikom Gabeom Plotkinom i manjinskim vlasnikom Atlanta Hawksa Rickom Schnallom da im proda veći dio svog vlasničkog udjela te ostane u klubu kao manjinski vlasnik.
Sport / Košarka | 25. 05. 2023. u 08:47 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Michael Jordan je u jednom trenutku odlučio prodati većinski udio u Charlotte Hornetsima koji drži od 2010. godine, ali je čini se svoju odluku promijenio. Kako piše ESPN, Jordan već neko vrijeme pregovara s manjinskim vlasnikom Gabeom Plotkinom i manjinskim vlasnikom Atlanta Hawksa Rickom Schnallom da im proda veći dio svog vlasničkog udjela te ostane u klubu kao manjinski vlasnik. Čekao je draft nadajući se da bi Hornetsi mogli birati prvi.

U tom slučaju bi s eventualnim izborom toliko spominjanog Francuza Victora Wembanyame vrijednost Hornetsa skočila bi za pola milijarde dolara, na 2.2 milijarde. Međutim, prvi će na draftu birati San Antonio Spursi, dok su Hornetsi prvi sljedeći. Iako bi sa sportske strane bilo logičnije da ga dovođenje Wembanyame ponuka da ostane i krene u najuspješniju eru u povijesti kluba, s financijske je pametnije sačekati da vrijednost naraste prirodnim putem.

Prema nekim analizama Hornetsima je dobivanje drugog picka samo donijelo glavobolju jer je drugi najveći raspoloživi talent razigravač Scoot Henderson, koji se po karakteristikama nikako ne bi trebao slagati s njihovim najboljim igračem LaMelom Ballom. Zato razmatraju mogućnost da izaberu nekog drugog, poput krilnog igrača Brandona Millera, ili razmijene pick koji bi drugima bio puno korisniji.

Kopirati
Drag cursor here to close