Ruski tenisač

Medvedev: Tražili ste nešto novo

Zanimljivo, Medvedev svoje naslove pa skoro i da ne proslavlja.
Sport / Ostali sportovi | 14. 10. 2019. u 08:16 Feđa Ibrulj | Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Bilo je tenisača koji su znali ući u seriju, pobjeđivati u nizu, osvajati turnire, ali ono što nam nudi Daniil Medvedev nakon Wimbledona je nešto posebno.

Tri finala i tri osvojen turnira. Počelo je u Washingtonu gdje je igrao finale, nastavio u Kanadi, pa onda uzeo Cincinnati. Nakon što se od New Yorka oprostio igrajući finale, stigla su još dva naslova. Jedan u St. Petersburgu, drugi u Šangaju. St. Petersburg i Šangaj je osvojio bez izgubljenog seta, u Cincinnatiju mu je Novak uzeo jedan.

Medvedev u zadnja 32 meča ima 29 pobjeda, na zadnjih šest turnira na kojima je nastupao dolazio je do finala, a otkad je izgubio od Nadala u finalu US Opena Medvedev nije izgubio niti set.

Rus trenutno vodi u ATP statistikama ove sezone po broju pojedinačnih pobjeda (59), pobjeda na tvrdoj podlozi (45), pobjeda na masters 1000 turnirima (22) i po najviše nastupa u finalima (9).

''Stalno se priča o nekim novim igračima, kako svijet tenisa treba nešto novo, e pa ja sam taj koji nudi nešto novo.Ono što sam napravio u posljednjih nekoliko mjeseci je nevjerojatno. Naporno sam radio da bi bilo tako. Nadam se da ću nastaviti ovako i dalje. Sve se nekako promijenilo na turneji po Americi. Nešto je "kliknulo" u mojoj igri, ne znam što. Valjda je to moj težak rad na treninzima. Počeo sam bolje servirati, igrati voleje...'', ističe.

Zanimljivo, Medvedev svoje naslove pa skoro i da ne proslavlja.

''Rekao sam još tijekom US Opena i nakon Cincinnatija da će uvijek biti tako. Ne slavim svoje pobjede. Jednostavno ostanem miran. Odradim svoj posao i to je to", objasnio je 23-godišnji Medvedev kojeg već narednog tjedna očekuje nastup na domaćem terenu, u Moskvi.

Kopirati
Drag cursor here to close