Finale

Medvedev: Sjećam se kako me Thiem razbio u juniorskim danima

''Uništio me 2:0 u setovima, ja sam bio luđi deset puta nego što sam danas. ''
Sport / Ostali sportovi | 22. 11. 2020. u 12:55 Feđa IBRULJ | Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Kada uđe u pravim ritam, Daniil Medvedev je jako opasan. U ovom trenutku ima čistih 6:0, protiv TOP deset tenisača u posljednja tri tjedna. U Parizu je savladao Schwartzmana i Zvereva, sada u Londonu Zvereva, Đokovića, Schwartzmana i Nadala.

Istovremeno, Medvedev ima mogućnost postati prvi tenisač nakon Argentinca Davida Nalbandiana koji je na jednom turniru pobijedio TOP 3 igrača u tom trenutku.

Nalbandian je u Madridu 2007. godine eliminirao Federera, Nadala i Đokovića, dok je Medvedev u Londonu za sada sredio dvojicu, Novaka i Nadala. Nadala koji je opet ostao u čekaonici, bez finala. Rafa je ispustio set, 5:4 u drugom, strašno puno jer je imao servis za pobjedu.

''Imao sam veliku priliku i propustio sam je. Svaka čast Medvedevu, igra sjajno na ovom turniru. Izgubio sam polufinale, prilika je bila tu, bio sam blizu finala. Međutim, nisam bio dovoljno dobar kada je bilo najvažnije, kada sam trebao da riješim meč. I to je to, ostale stvari su nevažne'', istaknuo je poraženi Nadal. Medvedev se izvukao i evo ga danas u velikom finalu.

''Osjećao sam se nekako čudno, nisam igrao loše, naprotiv, ali nedostajale su mi neke stvari. Nisam mogao pogoditi neke udarce u važnim trenucima, ali sam onda odlučio neke stvari promijeniti. Iz poena u poen je izgledalo bolje, osjetio sam da mogu pobijediti. Na kraju je ispalo jako dobro'', tvrdi Medvedev kojeg večeras čeka Thiem.

Medvedev se prisjetio jednog njihovog okršaja iz juniorskih dana.

''Uništio me 2:0 u setovima, ja sam bio luđi deset puta nego što sam danas. Rekao mi je nakon meča: "Možda ćeš imati svijetlu budućnost, ali moraš biti malo smireniji."

Trenutačno Dominic igra sjajno, sebi sam nakon poraza na US Openu rekao:

''Izgubio si, ali si igrao dobro. On je uspio, osvojio je naslov."

''Malo sam trenirao s njim, vidio sam da je izuzetno visok nivo tenisa. Vidjet ćemo danas kako će to sve izgledati'', naglašava Medvedev koji može ući u društvo onih igrača koji su nakon prve godine bez pobjede na završnom Mastersu sljedeće uzeli naslov. To je pošlo za rukom Edbergu, Stichu i Đokoviću.

Kopirati
Drag cursor here to close