US Open

Medvedev: Ovo je moja najveća pobjeda

''Veliko hvala Nikolayu Davydenku zbog kojeg se veliki broj djece počeo baviti tenisom u Rusiji. Jedan od tih klinaca sam i ja''
Sport / Ostali sportovi | 23. 11. 2020. u 08:41 Feđa Ibrulj | Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Prije dvije godine je to napravio Alexander Zverev. Prošle Stefanos Tsitsipas. Ove je Dominic Thiem uzeo US Open, dok smo na kraju dobili i pobjednika završnog ATP Finalsa u Londonu. Napokon se jedan od onih iz novog vala ili onih koji bi trebali naslijediti neumorni trio Đoković - Nadal - Federer, upisao na listu osvajača velikih turnira. To je fenomenalni Daniil Medvedev kojeg je svijet najbolje upoznao ljeta prošle godine. Kada je igrao finale Washingtona, Montreala, US Opena, te uzeo Cincinnati. Baš kao što je u završnici ove "korona sezone" odigrao vrhunski. Prvo je otišao do kraja u Bercyju, a onda i na završnom Finalsu, na oproštaju od Londona. Rus na početku (Nikolay Davydenko 2009. godine) i na kraju Medvedev.

''Prije početka turnira sam razmišljao o tome kako bi bilo sjajno da Rus bude pobjednik na početku i Rus na kraju. I evo to se dogodilo. Veliko hvala Nikolayu Davydenku zbog kojeg se veliki broj djece počeo baviti tenisom u Rusiji. Jedan od tih klinaca sam i ja'', rekao je nakon svoje najveće pobjede i najboljeg tjedna u karijeri. Godinu nakon što nije uspio ostvariti niti jedan trijumf, sada je otišao do kraja. Sredio je redom Đokovića, Nadala, Thiema, prva tri igrača svijetu. Protiv Nadal i Thiema nakon što je gubio prvi set.

I opet je rekli bismo na vrijeme promijenio taktiku. Odlučio se na servis - volej. A kada servis nekoga služi kao što je služio u nedjelju Medvedeva, onda je protivnik u problemu. S tim da je Thiem imao break lopte u drugom setu, mogao je povesti 3:2, pa 4:3, ali nije. Promašio je neke zicere, pa je ispustio 0:2 u tiebreaku. Medvedev je dobio tiebreak, a onda je počeo igrati iz poena u poen sve bolje. Na prvom servisu je u trećem setu izgubio samo dva poena (14/16).

''Ovo je jedna od mojih najvećih pobjeda u karijeri. Igrao sam dva sata i 42 minute protiv vrhunskog igrača. Svaka čast Thiemu za onu što je ostvario u karijeri. Ove godine je Dominic igrao vrhunski, osvojio je US Open, vjerujem da ćemo kroz karijeru odigrati još puno ovakvih mečeva. Mislim da je on bio u najboljem izdanju, osjećao sam to tijekom meča jer bio je jako blizu da uzme i drugi set. Ja sam nekako ostao u meču. Kasnije se vidjelo kako je Thiem malo umoran, a umoriti Dominica u tri seta, to je već velika stvar'', rekao je Medvedev. Rus je postao prvi igrač koji je uspio na završnom turniru sezone sredititi prvu trojicu na svijetu.

''To mi znači puno, to pokazuje što mogu napraviti kada igram dobro, kada se osjećam dobro fizički, psihički. Vjerujem da će ovakvih mečeva biti što više u mojoj karijeri.''

Ipak, gledajući formu Medvedeva većina nije očekivala da će njegova priča završiti na ovaj način ove godine. Forma je bila dosta "šarena" nakon povratka na turnire. Prije turnira u Bercyju, imao je samo tri pobjede u osam mečeva. Trinaest mjeseci je bio bez osvojenog turnira.

''Iskreno, turnir prije Pariza nisu bili loši. Borio sam se, vjerovao sam da mogu vratiti onu pravu razinu tenisa, ne možda ove godine. Borio sam i na turnirima u St. Petersburgu, Beču, ali su se stvari počele mijenjati od Pariza. Počeo sam igrati bolje, rekao bih nevjerojatno. Važno je da vjerujete u sebe, bilo je samo pitanje kada ću pravu formu pronaći'', zaključio je Rus.

Kopirati
Drag cursor here to close