Drugi naslov zaredom

Medvedev osvojio Dohu

Igram dobro u posljednje vrijeme. U Rotterdamu nije izgledalo dobro u prva dva meča, ali je nakon četvrtfinala izgledalo sve bolje. Nadam se da ću ostati u pravom ritmu što duže", rekao je nakon meča Medvedev.
Sport / Ostali sportovi | 25. 02. 2023. u 20:01 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Daniil Medvedev ulazi u dobar ritam. Nakon Rotterdama, sada je osvojio i naslov u Dohi. U finalu je savladao Andyja Murraya u dva seta, dva puta po 6-4. U meču koji je trajao sat i 47. minuta. U prvom setu je Medvedev vodio 4-1, ali je Murray uspio vratiti jedan break.

U drugom je Andy napravio preokret, pa je nakon 1-3, poveo 4-3, ali je onda Medvedev dobio tri gema zaredom. Medvedev je na šest as servisa dodao šest dvostrukih, osam break lopti iskoristio je četiri. Murray je imao svoje prilike, čak sedam break lopti, ali je realizacija bila puno slabija (2/7).

Ovo je za Medvedeva 17. naslov u karijeri. Murray je po peti put igrao u finalu turnira na kojem je bio pobjednik 2008. i 2009., a to mu je bilo ukupno 71. finale u karijeri na ATP Touru. I dalje je na 46 naslova, a posljednji je osvojio 2019. u Antwerpenu.

"Bio je ovo težak meč. Danas je bilo pomalo vjetrovito, tako da smo se obojica borili da pronađemo svoj ritam. Imali smo uspona i padova, u jednom trenutku smo obojica bili loši, pa onda sjajni. Sretan sam zbog naslova. Igram dobro u posljednje vrijeme. U Rotterdamu nije izgledalo dobro u prva dva meča, ali je nakon četvrtfinala izgledalo sve bolje. Nadam se da ću ostati u pravom ritmu što duže", rekao je nakon meča Medvedev.

Kopirati
Drag cursor here to close