Iznenađenja se nastavljaju

Kraj za Medvedeva, poznati putnici u Torino

Porazi Fritza i Hurkacza su išli na ruku Kanađaninu Felixu Auger-Aliassimeu i Rusu Andreyu Rublevu koji dolaze u Torino.
Sport / Ostali sportovi | 03. 11. 2022. u 00:04 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Ono najvažnije se dogodilo i prije same završnice turnira u Bercyju. Iskusni 37-godišnji tenisač Gilles Simon je za još jedno kolo
produžio svoj nastup u ovom turniru, na kojem se službeno oprašta eliminacijom devetog nositelja Amerikanca Taylora Fritza
7-5, 5-7, 6-4.

U meću koji je trajao preko sedam minuta preko tri sata, Simon je napravio preokret. Propustio je tri break lopte Fritz u šestom gemu trećeg, nakon čega je izgubio svoj servis kod 4-4. Fritz je prije ovog turnira bio 11. na svijetu, ali nakon ovog poraza je definitivno ostao bez šansi za plasma na Finals u Torino.

Ista sudbina je zadesila Poljaka Huberta Hurkacza, koji je prije Bercyja jedno mjesto ispred Fritza. Sve bolji i opasniji Holger Rune je sredio Huberta Hurkacza vrlo lako 7-5, 6-1. Porazi Fritza i Hurkacza su išli na ruku Kanađaninu Felixu Auger-Aliassimeu i Rusu Andreyu Rublevu koji dolaze u Torino. Naravno, Auger- Aliassime je ostao u turniru jer je u maratoncu savladao Mikaela Ymera 6-7(6), 6-4, 7-6 (6).

Ymer je imao 4-1 u drugom setu, dok je u trećem nadoknadio 2-4. U tie breaku je bilo puno preokreta, na kraju je Kanađanin iskoristio drugu meč loptu. Ovaj meč je trajao tri sata i 32 minute.

Auger-Aliassime i Rublev se tako pridružuju Rafaelu Nadalu, Carlosu Alcarazu, Casperu Ruudu, Stefanosu Tsitsipasu, Novaku Đokoviću i Daniilu Medvedevu koji će boriti za rekordnih 14,75 milijuna dolara novčane nagrade. Ako pobjednik na ovogodišnjem turniru podigne trofej bez izgubljenog meča, zaradit će više od 4,7 milijuna dolara, što je najveća nagrada za pojedinog igrača u povijesti tenisa.

Za iznenađenje dana se pobrinuo Alex De Minaur koji je u tri seta zaustavio Daniila Medvedeva koji se polako priprema za završni turnir. Australac je dobio prvi set s breakom u desetom gemu. Međutim, Medvedev je izgledao u drugom setu i činilo se kako hvata ritam.

Posebno nakon što je treći set otvorio breakom. Medvedev je na ivicu ponora prvi put došao u desetom gemu, kada je spasio dvije meč lopte, ali se izvukao. Međutim, samo na kratko. Na njegovu nesreću u 12. gemu nije mu bilo spasa. Australijanac dolazi do 15:40, Medvedev spašava treću meč loptu, ali četvrtu nije mogao i De Minaur je prolazi u osminu finala.

 

Rezultati 2.kolo:
Carlos Alcaraz (Špa, 1) - Yoshihito Nishioka (Jap) 6-4, 6-4
Grigor Dimitrov (Bug) - Fabio Fognini (Ita) 6-0, 7-5
Holger Rune (Dan) - Hubert Hurkacz (Pol, 19) 7-5, 6-1
Alex De Minaur (Aus) - Daniil Medvedev (Rus, 4) 6-4, 2-6, 7-5
Frances Tiafoe (SAD) - Jack Draper (VBR) 6-3, 7-5
Lorenzo Musetti (Ita) - Nikoloz Basilashvili (Gru) 6-4, 6-2
Gilles Simon (Fra) - Taylor Fritz (USA, 9) 7-5, 5-7, 6-4
Pablo Carreno Busta (Špa, 14) - Denis Shapovalov 7-6(2), 2-6, 6-4

Kopirati
Drag cursor here to close