Serija uspjeha

Medvedev nezaustavljiv, ima 19 pobjeda zaredom

osljednja žrtva je bio njegov veliki prijatelj Andrey Rublev. Rublev je pao u tri seta.
Sport / Ostali sportovi | 17. 02. 2021. u 15:39 Feđa Ibrulj | Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Njegova serija još uvijek traje. Nakon što je prošle godine izgubio u četvrtfinalu Beča, Daniil Medvedev je neuhvatljiv za svoje protivnike. Serija je počela u Bercyju, nastavljena u Londonu na završnom Mastersu. Na ta dva turnira izgubio je tri seta, te još jedan na ATP Cup-u. Trijumf u četvrtfinalu Australian Opena za Rusa Medvedev je 19-ti u nizu.

Po tim brojkama bismo mogli reći kako je od svih igrača u završnici ovog turnira, upravo Medvedev u najboljoj formi. Posljednja žrtva je bio njegov veliki prijatelj Andrey Rublev. Rublev je pao u tri seta.

''Mislim da sam jedan od rijetkih igrača koji je uspio umoriti Andreya. Bilo je dugih razmjena, nevjerojatnih poena. Moram priznati da sam ostao iznenađen kada sam vidio da je Rublev umoran. Njega je nemoguće umoriti, on zna trenirati po četiri - pet sati. On je imao problema s grčevima, ja sam imao problema, ali igrali smo po velikoj vrućini, meč je bio poprilično težak. Uspio sam Andreya dobiti u tri seta, bez tie breaka i zbog toga moram biti više nego zadovoljan'', istakao je nakon meča
Medvedev koji je postao tek peti Rus u polufinalu Australian Opena iza Aleksandra Metrevelija (1972), Yevgeniya Kafelnikova (1999, 2000), Marata Safina (2002, 2004, 2005) i Karatseva. S obzirom na to da su u polufinalu dva Rusa, u Melbourneu se sve glasnije priča o mogućem ruskom finalu.

''Tako sam sretan zbog Aslana, on je ušao u povijest. Rusko finale? To bi svakako bilo otvaranje mojih snova, međutim, obojica imamo teške protivnike u polufinalu, obojicu nas čeka još jako puno posla'', dodao je Daniil.

Rublev nije imao puno toga za dodati, jednostavno je priznao. Skoro da i nije imao šanse protiv raspoloženog Medvedeva.

''Daniil je igrao sjajno, ja skoro da i nisam imao šanse. Dobro, možda neke male prilike, recimo kod 5:5 u prvom setu ili u drugom na 3:3. Tu sam imao šansu, jedan lagani poen koji nisam pogodio. Danas je igrao jako dobro i zaslužio je pobjedu jer je bio stvarno bolji od mene'', naglasio je Rublev.

Kopirati
Drag cursor here to close