Kreće!

Đoković i Nadal novu sezonu otvaraju 2. veljače u ATP kupu

Osim prve dvojice tenisača svijeta na ATP kupu u Melbourne Parku će nastupiti i svjetski 'broj tri' Austrijanac Dominic Thiem i četvrti tenisač svijeta Rus Daniil Medvedev.
Sport / Ostali sportovi | 25. 01. 2021. u 16:25 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Prvi i drugi tenisač svijeta Novak Đoković i Rafael Nadal započet će novu sezonu 2. veljače kada budu predvodili Srbiju i Španjolsku ATP kupu koji prethodi Australian Open.

ATP kup je pokrenut prošle godine i u njemu su sudjelovale 24 reprezentacije, no ove godine će na njemu biti polovica reprezentacija zbog pandemije koronavirusa. U skupini A su Srbija, Kanada i Njemačka, skupinu B čine Španjolska, Australija i Grčka, skupinu C Austrija, Italija i Francuska, a skupinu D Rusija, Argentina i Japan.

Osim prve dvojice tenisača svijeta na ATP kupu u Melbourne Parku će nastupiti i svjetski 'broj tri' Austrijanac Dominic Thiem i četvrti tenisač svijeta Rus Daniil Medvedev.

Branitelj naslova Srbija, koju predvodi prošlogodišnji osvajač Australian Opena Đoković, krenut će u obranu naslova protiv Kanade u Rod Laver Areni u dnevnom terminu, a igrat će i protiv Njemačke u grupnoj fazi natjecanja.

Austrija na čelu s Thiemom, koji je izgubio od Đokovića u prošlogodišnjem finalu Australian Opena, najprije igra protiv Italije, a onda joj je suparnik Francuska.

Nadal će na početku predvoditi Španjolsku protiv domaćina Australije, a suparnik Rusije će biti Argentina.

Za razliku od prošle godine kada su tri grada imala ulogu domaćina (Brisbane, Perth i Sydney), ove se godine zbog pandemije koronavirusa ATP kup igra u Melbourneu koji je od 8. do 21. veljače domaćin prvom grand slam turniru sezone, javlja Hina.

Početak ovogodišnjeg izdanja je pomaknut za dan kako bi se omogućilo više vremena za trening za 72 tenisača koji su u karanteni nakon što su neki putnici s tri charter leta kojima su stigli u Australiji bili pozitivni na koronavirus.

Rusija je jedina reprezentacija koja ima dvojicu igrača iz prvih deset na ATP ljestvici - Medvedeva i Andreja Rubljeva.

Plasman u polufinale, 5. veljače, osigurat će prvoplasirane reprezentacije iz četiri grupe. Finale je na rasporedu u subotu, 6. veljače.

Kopirati
Drag cursor here to close