Donji Vakuf

Međunarodni backgammon turnir: Mostarac Marin Marić četvrti

Najviše je znanja i sreće imao Jusuf Melajac iz Novog Pazara član TK Dedo koji u zanimljivom finalnom meču pobijedio Radovana Perovića iz Budve.
Sport / Ostali sportovi | 05. 09. 2022. u 20:09 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Tijekom vikenda u Donjem Vakufu u odigran je II Međunarodni backgammon turnir Donji Vakuf open 2022. 

Na turniru je sudjelovalo 66 igrača iz osam država: Hrvatske, Srbije, Bugarske, Sjeverne Makedonije, Slovenije, Crne Gore, Švedske i Bosne Hercegovine.

Glavni turnir se igrao pet kola i najboljih osam igrača igrali su play off. Organizator tunira TK Vatrogasac i grad Donji Vakuf su za prvi šest igrača pripremili novčane nagrade, pehare i diplome 

Ipak, najviše je znanja i sreće imao Jusuf Melajac iz Novog Pazara član TK Dedo koji u zanimljivom finalnom meču pobijedio Radovana Perovića iz Budve.

Treće mjesto osvojio je prošlogodišnji osvajač Erdovan Jablaničanin još jedan igrač TK Dedo Novi Pazar. Četvrto mjesto je pripalo Marinu Mariću TK/BC Zrinjski Mostar, dok su peto i šesto mjesto osvojili domaći tavlaši Nezić Taca i Šemso Zhiragić .

Također, prvog dana turnira igrao Jack pot. Jack pot je sistem kupa što znači na ispadanje.

Najviše uspjeha je imao Sead Kurjakovič iz B.C. Ajna Una iz Bihaća koji je u finalu pobijedio Erdovana Jablaničanina iz Novog Pazara.

Organizator tunira TK Vatrogasac i grad Donji Vakuf su za prvih šest igrača pripremili novčane nagrade, pehare i diplome 

Na svečanom zatvaranju turnira pored nagrada i priznanja najboljim igračima uručene su i zahvalnice istaknutim članovima TK Vatrogasac. 

 

Kopirati
Drag cursor here to close