19. izdanje

Mediteranske igre odgođene za 2022.

"Motivi za odgodu MI u Oranu bili su reorganizacija sportskog kalendara zbog olimpijskih igara, zadržavanje razine kvalitete natjecanja te briga za zdravlje sportaša s jedne strane i omogućavanje optimalnih priprema za ovo važno natjecanje"
Sport / Ostali sportovi | 31. 03. 2020. u 16:22 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Mediteranske igre kojima je 2021. domaćin trebao biti alžirski grad Oran, ugostit će 19. izdanje ovog multisportskog natjecanja 2022., zbog pandemije bolesti COVID-19 izazvane korovirusom, objavio je u utorak alžirski ministar mladeži i sporta.

"Alžirska Vlada i Međunarodni odbor Mediteranskih igara (ICMG) donijeli su zajedničku odluku o odgodi MI u Oranu za godinu dana, a na zahtjev ICMG-a", izjavio je Sid Ali Khaldi za alžirsku agenciju APS.

"Motivi za odgodu MI u Oranu bili su reorganizacija sportskog kalendara zbog olimpijskih igara, zadržavanje razine kvalitete natjecanja te briga za zdravlje sportaša s jedne strane i omogućavanje optimalnih priprema za ovo važno natjecanje", naglasio je alžirski ministar.

Za 19. izdanje Mediternaskih igara u kalendaru za 2021. bio je predviđen termin od 25. lipnja do 5. srpnja, što bi kolidiralo s novim datumom nogometnog EURA, piše Hina.

Prema podacima Ministarstva zdravstva Alžir je do sada registrirao 584 pozitivne osobe na koronavirus, a 35 je preminulih od bolesti COVID-19. Sva sportska natjecanja na tlu Alžira su otkazana ili odgođena.

Kopirati
Drag cursor here to close