Izvanredno stanje

Sportaši Barcelone pristali na smanjenje plaća za vrijeme pandemije COVID-19

Nogometašima će plaće biti smanjene za više od 70 posto, a na smanjenje su pristali i sportaši drugih Barceloninih timova, uključujući i košarkaše
Sport / Nogomet | 31. 03. 2020. u 08:04 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Foto:Epa / Nogometašima će plaće biti smanjene za više od 70 posto

Profesionalni sportaši Barcelone, uključujući i nogometaši, pristali su na smanjenje plaća kako bi se mogle isplatiti i plaće kompletnom pomoćnom i tehničkom osoblju tog katalonskog sportskog kolektiva, javlja Anadolu Agency (AA).

“Rukovodstvo FC Barcelone, članovi svih sportskih timova kluba i većina košarkaša su postigli dogovor o smanjenju njihovih plaća tijekom izvanrednog stanja koje je proglašeno zbog pandemije COVID-19“, navodi se u današnjem priopćenju Barcelone.

Nogometašima će plaće biti smanjene za više od 70 posto, a klub će i dodatnim uštedama osigurati punu isplatu plaća kompletnom nesportskom osoblju kluba.

Koronavirus se krajem prošle godine pojavio u kineskom gradu Wuhanu, a Svjetska zdravstvena organizacija (SZO) je 11. ožujka ove godine proglasila globalnu pandemiju COVID-19. Zbog pandemije su otkazana sva sportska natjecanja u Europi i svijetu, a sportski kolektivi bilježe enormne financijske gubitke.

Prva zvijezda Barcelone Lionel Messi i nekadašnji igrač i trener katalonskog kluba Pep Guardiola nedavno su donirali po milijun eura za borbu protiv globalne pandemije koronavirusa.

Guardiola je svoju donaciju uputio Medicinskom fakultetu u Barceloni, a Mesijeva donacija je uručena Kliničkoj bolnici u Barceloni i za borbu protiv koronavirusa u njegovoj rodnoj Argentini.

Kopirati
Drag cursor here to close