Ruski ministar sporta tvrdi

Matytsin: Nema iznimke i sportaši moraju u rat

"Sport je jedna obitelj i sve zadatke koje država rješava, sport će s njom zajedno rješavati. Ne može biti govora o nekakvoj isključivosti od mobilizacije" naglasio je Matytsin.
Sport / Ostali sportovi | 29. 09. 2022. u 17:15 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Nakon što je Vladimir Putin objavio dodatnu mobilizaciju, stvari su se dodatno zakomplicirale sa ruske sportaše, sportašice, klubove. Pojedini sportaši, bivši nogometaši su dobili pozive za odlazak na ratište, dok su neki poput Anastasie Davidove glavne tajnica Ruskog olimpijskog odbora jednostavno pobjegli.

Dan poslije se oglasio Oleg Vasilyevich Matytsin, ruski ministar sporta ujedno i predsjednik Međunarodne sveučilišne sportske federacije (FISU) od 2015. godine. On je odigrao ključnu ulogu u razvoju Europske sveučilišne sportske federacije (EUSA) u vrijeme kad je bio potpredsjednik od 2007. do 2015. godine.

Matytsin je na istoj talasnoj dužini kao i Putin, pa je i on sam istakao kako ni sportaši neće biti iznimka kada je u pitanju front, odnosno kada je u pitanju mobilizacija.

"Sport se ne može izdvojiti kao zajednica koja može uživati privilegije. Naši sportisti su domoljubi koji su podržali predsjednika. Sport je jedna obitelj i sve zadatke koje država rješava, sport će s njom zajedno rješavati. Ne može biti govora o nekakvoj isključivosti od mobilizacije" naglasio je Matytsin.

Izjava je jasno, izazvala dosta bure u sportskoj javnosti, a tek treba vidjeti koji će to točno sportaši sudjelovati u "specijalnoj vojnoj operaciji". Iako je bilo rečeno da sportaši neće sudjelovati u tome, sve se promijenilo. Neuspjeh na bojištu valjda je primorala Ruse na ovakav potez.

Kopirati
Drag cursor here to close