Prvi finalist

Matteo Berrettini izborio finale Wimbledona

Talijanu je bilo potrebno 2 sata i 39 minuta da riješi meč u svoju korist, a rezultat u setovima je glasio 6:3, 6:0, 6:7, 6:4.
Sport / Ostali sportovi | 09. 07. 2021. u 17:35 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Talijanski tenisač Matteo Berrettini plasirao se u finale Wimbledona nakon što je savladao Poljaka Huberta Hurkaca sa 3:1 u setovima.

Talijanu je bilo potrebno 2 sata i 39 minuta da riješi meč u svoju korist, a rezultat u setovima je glasio 6:3, 6:0, 6:7, 6:4.

Oba tenisača su vrlo oprezno ušla u meč, ali je u sedmom gemu Talijan oduzeo break u sedmom i devetom gemu i osvojio prvi set.

U drugom setu apsolutna dominacija Berrettinija koji je sigurnim servisima, ali i sjajnom igrom na servis Hurkacza set riješio u svoju korist rezultatom 6:0, prenosi N1.

U trećem setu viđeno je mnogo više borbe i uzbuđenja. Sjajno su servirala oba tenisača, pa se tako došlo do Tie-breaka. Tamo se bolje snašao Poljak koji je slavio uvjerljivo sa 7:3 i set riješio u svoju korist.

Ipak, Talijan je na najbolji mogući način počeo četvrti set napravivši break. Tu je prednost bez većih problema sačuvao do samog kraja i tako došao do velike pobjede.

Berretini će tako postati tek treći Talijan kome je pošlo za rukom izboriti finale najvećeg teniskog turnira na svijetu.

U finalu će Berrettini igrati protiv boljeg iz duela Đoković – Shapovalov.

Kopirati
Drag cursor here to close