Osvojila samo četiri gema

Martić bez prilike u finalu

Petra je imala samo 51 posto ubačaja prvoga servisa, iskoristila je samo jednu od pet break lopti, dok je protivnici ponudila čak deset.
Sport / Ostali sportovi | 12. 02. 2023. u 19:51 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Sat i 16 minuta je trajalo finale WTA turnira u Linzu. Finale u kojem je Petra Martić uhvatila četiri gema. Nekadašnja prva juniorka svijeta Anastasia Potapova je slavila u dva seta 6-3, 6-1.

Martić je sjajno počela dvoboj s Ruskinjom, povela je s 2-0 i stala, a protivnica je to iskoristila i dobila šest gemova i prvi set. U drugom setu ista situacija, Dućanka je dobila prvi gem, a potom izgubila šest zaredom, a nakraju i drugi međusobni sraz sa Potapovom. Martić je 2019. godine na Wimbledonu dobila 21-godišnju Ruskinju.

Petra je imala samo 51 posto ubačaja prvoga servisa, iskoristila je samo jednu od pet break lopti, dok je protivnici ponudila čak deset. Za Martić će ovo biti šesti nastup u finalu na WTA Touru u karijeri, a dosad je osvojila dva naslova, Istanbul 2019. i Lauseannu prošle godine. Za Potapovu ovo će biti peti nastup u finalu nekog WTA turnira, i drugi naslov nakon premijernog prošle godine u Istanbulu.

Nakon nastupa u Linzu, Petra Martić će biti među 30 najboljih tenisačica na WTA listi, svoj ranking je popravila za četiri mjesta. Osim skoka u poretku, Martić je iz Linza otišla bogatija za 17 590 eura, dok je pobjednica turnira zaradila 29.760 eura.

Kopirati
Drag cursor here to close