Ništa od finala

Marinove nefosirane i raspoloženi Ruud

Završio je Marin meč sa samo deset asova i čak 56 neforsiranih pogrešaka koje su bile ključan faktor u ovom porazu. Ruud je imao manje winnera (41-51), ali i puno manje manje neforsiranih pogrešaka (21).
Sport / Ostali sportovi | 04. 06. 2022. u 00:11 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Nije uspio kompletirati priču. Nakon Australian Opena, Wimbledona, US Opena, izboriti plasman u finale Roland Garrosa. Iako je izgledalo da je put prohodan. Jer Marin Čilić je dobio prvi set protiv Caspera Ruuda. Ali je na kraju izgubio u četiri. Možda će mnogi ostati razočarani, vjerojatno i sam Marin, ali u ovom trenutku realno, Casperova forma je odlična, posebno na zemlji.

Za razliku od prvog polufinala ovoga petka, za ovo je krov otvoren jer je kiša u međuvremenu prestala, a sam početak meča obilježili su sigurni servisi obojice tenisača. Prvi je u probleme upao Čilić u četvrtom gemu, najprije je promašio jedan smeš, pa vezao na to dvostruku pogrešku i na koncu je morao spašavati dvije break-lopte. Međutim, od tog trenutka je ušao u dobar ritam.

Sa tri vezana gema je uzeo prvi set. Možda čak i lakše od očekivanog. Stvari su se počele mijenjati nakon što je Marin izgubio svoj servis u trećem gemu drugog seta. Marin je imao četiri break lopte, do kraja seta niti jednu nije iskoristio. I tu je jednostavno stao. Sve više promašaja, posebno na mreži, nervoza i zaostatak rani u trećem setu.Nije 33-godišnjem Međugorcu pomogao ni 15-minutni prekid zbog upada prosvjednice na teren. Istina, imao je odmah po nastavku dvije break-lopte, ali nije ih uspio iskoristiti, kao ni još jednu u osmom gemu.

Prvi se put tako na ovogodišnjem turniru našao u situaciji da gubi s 1-2 u setovima i da mora spašavati živu glavu. Ista stvar se dogodila na početku četvrtog seta i kada je Ruud otišao na 4-1 sve je bilo jasno.Završio je Marin meč sa samo deset asova i čak 56 neforsiranih pogrešaka koje su bile ključan faktor u ovom porazu. Ruud je imao manje winnera (41-51), ali i puno manje manje neforsiranih pogrešaka (21)

Kopirati
Drag cursor here to close