Drugo kolo US Opena

Marin ide dalje, kraj za Bornu

U trećem kolu Marin će igrati protiv Britanca Daniela Evansa, 23. igrača svijeta, koji je u četiri seta nadigrao Australca Jamesa Duckwortha.
Sport / Ostali sportovi | 01. 09. 2022. u 23:00 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Marin Čilić je prošao u treće kolo, Borna Ćorić ne. Obojica tenisača su igrala svoje mečeve u ranijem terminu, obojica su odigrala po tri seta. Nekadašnji pobjednik US Opena za sada djeluje dosta sigurno. U drugom kolo je Marin nadigrao Španjolca Alberta Ramos-Vinolasa 6-3, 7-6 (4), 6-3 za dva sata i 38 minuta igre. Marinu je u prvom i trećem setu bio dovoljan po jedan break, dok se u drugom morao spašavati. I to nakon što je prvi breakom došao na 3-2.

Ramos-Vinolas je imao 5-3 i svoj servis, ali je propustio priliku da se vrati u meč. Kod 5-4, Španjolac nije iskoristio set loptu. Čilić i Ramos-Vinolas imaju dugačku povijest međusobnih okršaja, igrali su prije US Opena deset puta, a Španjolac je pritom slavio samo triput. U posljednja tri ogleda, igrana prošle i ove sezone, Marin je bio bolji, baš kao i u njihovom jedinom dosadašnjem Grand Slam dvoboju, prije šest godina na Australian Openu.

Sva četiri svoja naslova Ramos-Vinolas je osvojio na zemljanoj podlozi, a na US Openu nikad nije došao dalje od 2. kola. U trećem kolu Marin će igrati protiv Britanca Daniela Evansa, 23. igrača svijeta, koji je u četiri seta nadigrao Australca Jamesa Duckwortha.

Borna Ćorić je došao u New York kao pobjednik Cincinnatija, forma je bila obećavajuća, ali se već u prvom kolu poprilično namučio za prolazak dalje. Međutim, Amerikanac Jenson Brooksby je bolji igrač od francuskog kvalifikanta Enza Couacauda.

Ćorić je protiv Brooksbyja propustio puno toga. Borna je imao puno prilika, čak 15 break lopti, ali je samo jednu iskoristio. Nije ni Brooksby bio nešto puno bolji, ali je on ipak uspio četiri puta uzeti servis svom protivniku. Amerikanac je u petom gemu došao do prvog breaka i to mu je bilo dovoljno za osvajanje prvog seta. U drugom je Borna poveo s 2-0, ali kod vodstva 4-2 napravio je dvije dvostruke pogreške zaredom i vratio Brooksbyja u set.

Prve dvije set-lopte Ćorić je imao kod vodstva 6-5 na suparnikov servis, potom još pet u tie-breaku, ali 21-godišnjak iz Kalifornije je sve spasio. Pitanje je kako bi se meč razvijao da je iskoristio jednu od set lopti u tie breaku Borna. Na kraju je Ćorić pokleknuo u četvrtom gemu trećeg seta kada je izgubio servis. Amerikanac je prošao u tri seta na kraju 6-4, 7-6 (10), 6-1

Kopirati
Drag cursor here to close