US Open

Čiliću i Ćoriću kvalifikanti

Čilić je 15. nositelj, a Ćorić 25. nositelj. Obojica se nalaze u donjem dijelu ždrijeba.
Sport / Ostali sportovi | 25. 08. 2022. u 19:16

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Marin Čilić i Borna Ćorić će u prvom kolu US Opena za suparnike imati igrače iz kvalifikacija, odlučeno je ždrijebom održanim u New Yorku. 

Čilić je 15. nositelj, a Ćorić 25. nositelj. Obojica se nalaze u donjem dijelu ždrijeba. U slučaju pobjede u prvom kolu, Marin će u drugom kolu igrati protiv pobjednika dvoboja Španjolca Alberta Ramos-Vinolasa i kvalifikanta, dok bi Ćorić išao na boljeg iz sraza Amerikanca Jensona Brooksbyja i Srbina Dušana Lajovića.

Listu nositelja predvodi prvi tenisač svijeta Rus Danjil Medvjedev koji je za suparnika u prvom kolu dobio Amerikanca Stefana Kozlova, dok će s dna ždrijeba u turnir krenuti Grand Slam rekorder sa 22 naslova, Španjolac Rafael Nadal, a u prvom kolu će igrati protiv Australca Rinkyja Hijikate.

U turniru tenisačica Hrvatska će imati tri predstavnice. Petra Martić će u prvom kolu igrati protiv Ruskinje Varvare Gračeve (WTA -62.). Donna Vekić će također imati rusku suparnicu, 18. nositeljicu Veroniku Kudermetovu (WTA - 18.), a Anu Konjuh, povratnicu na teren nakon gotovo četiri mjeseca izbivanja, ždrijeb je spojio sa 15. nositeljicom, Brazilkom Beatriz Haddad Maijom, prenosi Hina.

Prva nositeljica je najbolja tenisačica svijeta Poljakinja Iga Swiatek koja je za suparnicu u prvom kolu dobila Talijanku Jasmine Paolini, dok je drugu nositeljicu Estonku Anett Kontaveit ždrijeb spojio s Rumunjkom Jaqueline Cristian.

Serena Williams je u prvom kolu posljednjeg turnira u profesionalnoj karijeri za suparnicu dobila Crnogorku Danku Kovinić.

Mečevi glavnog turnira započinju u ponedjeljak, 29. kolovoza, u 17 sati po srednjoeuropskom vremenu.

Kopirati
Drag cursor here to close