Obranio prošlogodišnju titulu

Lorens Listo ponovno pobjednik skokova sa Starog mosta

Tradicija skokova seže u daleku prošlost u 16. stoljeće iz vremena gradnje samog mosta kada je malo tko u zajednici koja je brojala 4000 stanovnika znao i plivati.
Sport / Ostali sportovi | 29. 07. 2018. u 17:36 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

 Lorens Listo pobjednik je 452. tradicionalnog natjecanja u skokovima sa Starog mosta u Mostaru u disciplini skokovi na glavu – lasta. 

Listo je danas obranio prošlogodišnju titulu i ovo mu je ukupno 12 trijumf, jedan manje od rekorda legendarnog Emira Balića. Listo je već ranije najavio da će pokušati dostići Balićev rekord, a nakon toga prestati sa natjecateljskim dijelom skakanja sa Starog mosta. 

Foto: Bljesak.info /  Igor KazićU skokovima na noge pobjedio je Igor Kazić, a najmlađi skakač bio je 16-godišnji Emil Petrović. 

Na 452. natjecanju u skokovima sa Starog mosta sudjelovalo je 42 skakača, i to 24 skakača na noge i 18 na glavu - lasta. 

Foto: Bljesak.info / Igor i Lorens


Tradicija skokova seže u daleku prošlost u 16. stoljeće iz vremena gradnje samog mosta kada je malo tko u zajednici koja je brojala 4000 stanovnika znao i plivati. Prvi skok zabilježen je 1664. godine dok je formalno natjecanje ustanovljeno 1968. i otad se održava svakog ljeta. 

Najpoznatiji i najuspješniji skakač sa Starog mosta je Emir Balić, sa 13 pobjeda, četiri druga i tri treća mjesta. Osim njega, iz starije generacije skakača treba izdvojiti Mirsada-Dedu Pašića, Benaida Kalajdžića, Jadranka i Gorana Finka, a od mlađe generacije najviše uspjeha do sada imali su Lorens Listo, Haris Džemat i Samir Zukanović. 

Foto: Bljesak.info / Skok za Edinu

Ovogodišnje skokove ocjenjivao je žiri u sastavu: predsjednik Emir Balić i članovi Mirsad Deda Pašić, Alica Jakirović, Semir Drocić te Semir Kazazić. 
Foto: Bljesak.info / 452. tradicionalni skokovi sa Starog most


Tradicionalna manifestacija svečano će biti zatvorena skokovima sa bakljama.
Foto: Bljesak.info / 452. tradicionalni skokovi sa Starog most
Kopirati
Drag cursor here to close