Solin

Lončar i Salmanić pokorili Salona Open

Turnir je svake godine sve jači po konkurenciji, pa je stoga ovoga puta bilo i nešto manje osvojenih medalja, koje su im za dlaku izmakle. Ali naravno mostarski galebovi se nisu ni ovaj put vratili kući praznih ruku.
Sport / Ostali sportovi | 27. 05. 2018. u 20:50 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Na jučer održanom Međunarodnom judo turniru “Salona Open 2018” u Solinu nastupili su i članovi mostarske Neretve.

Turnir je okupio preko 700 natjecatelja iz 58 klubova iz 12 država. Zemlje sudionice na ovogodišnjem Salona Openu bile su BiH, Hrvatska, Crna Gora, Mađarska, Češka, BiH, Poljska,Slovenija, Rumunjska, Turska, Austrija,  Slovačka i Ukrajina.

Turnir je svake godine sve jači po konkurenciji, pa je stoga ovoga puta bilo i nešto  manje osvojenih medalja, koje su im za dlaku izmakle. Ali naravno mostarski galebovi se nisu ni ovaj put vratili kući praznih ruku.

Foto: JK Neretva / Stjepan Salmanić

Stjepan Salmanić -46 kg (U14), jednostavno je pokorio svoje protivnike. On je u prvoj borbi imao za protivnika prvaka Češke, Jakub Svoboda (USK Prag) kojeg je dobio na Ippon u prvoj minuti. U drugoj borbi ga doćekuje opet reprezentativac iz Češke, Martin Pancner (Judo Academy Praha) kojeg Salmanić baca na wazari i pri tome prelazi u osai komi i samim time završava borbu u svoju korist. Finalna borba se nije činila da će biti onakva kakvom se pokazala do samog kraja. Salmanića je u finalnoj borbi dočekao viceprvak R.Hrvatske, Ivan Banovac (Solin), sa kojim je u regularnih 3 min borbe bilo izjednačeno, sa po jednom kaznom za obojicu.U zlatnom bodu se borba odvijala sa puno više akcije mostarskog natjecatelja, ali suci su bili malo više privrženiji domaćem natjecatelju na što su se trener Neretve i treneri iz drugih klubova pobunili i pokušali reagovati. Napokon, sutkinja daje kaznu natjecatelju iz Solina tek u 5-oj minuti borbe, da bi mostarski natjecatelj i dalje mnogo više radio i napadao do samog kraja. Tek u 7-oj minuti zlatnog boda natjecatelj dobiva treću kaznu za pasivnost i time Salmanić postaje prvak svoje kategorije i osvaja zlatnu medalju.

Foto: JK Neretva / Andrea Lončar

Andrea Lončar -57 kg (U16), također svojim sjajnim izdanjem dolazi do prvog mjesta i to preko tri pobjede. Prvu borbu je imala protiv natjecateljice iz AJK Student, Ivane Dubravčić koju dobiva u prvoj minuti. Potom sljedi borba protiv natjecateljice iz Češke, Vesela Anete (SKP Judo Novy Bydžov) sa kojom se malo pomučila, ali na posljetku je ipak završilo u korist mostarske galebice gdje je bacanjem na wazari i držanjem u osai komiu završila u svoju korist. U trećoj borbi za protivnicu ima svoju staru protivnicu iz Splita (JK Pujanke ), Luciju Radić koju također pobjeđuje sa najviše bodova i penje se na najviše pobjedničko postolje.

Rino Vrljić -42 kg (U12), je također bio fantsatičan osvojivši brončano odličje. Vrljić je svojim borbama pokazao da je u samom vrhu svoga uzrasta. Kategorija u kojoj je on nastupio imala je 26 natjecatelja gdje je bilo baš teško doći do samog vrha. Međutim svojim dobrim nastupom, tehnikama u parteru dolazio je do pobjeda. On je imao 4 pobjede nad predstavnicima Luka Đurić (Crnogorac, Cetinje), Zvonimir Barišić (Solin), Marko Vujić (Kaštela), Toma Batinović (Kaštela) te 1 poraz koji ga je koštao finala, od Ondrej Ježeka ( USK Prag) . Vrljić je također nastupio i u starijem uzrastu (U14) gdje je također imao zapažen rezultat. U starijem uzrastu je imao dvije pobjede i dva poraza te je tako zauzeo 5 mjesto. Pobjede je imao nad prestavnikom Češke, Kraus Tomaš UUSK Prag) i predstavnikom Hrvatske, Domagoj Radić (Kaštela), a poraze od predstavnika Crne Gore, Stevan Sadiku (Miloš Stanković) i predstavnikom Turske, Ardali Goktug (JK Edirne).

Peta mjesta su također zauzeli sa dvije pobjede i dva poraza, Hrvoje Knezović -60 kg (U14), Karlo Križanac -66 kg (U14), dok je sedmo mjesto zauzeo Dragan Paol Senkić -50 kg (U14).

Kopirati
Drag cursor here to close