JK Neretva

Stjepan Salmanić bez premca na Trofeju Pantera

Sport / Ostali sportovi | 11. 09. 2017. u 10:34 Z.S.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

U nedjelju je grad Bijeljina bio domaćin velikog Međunarodnog judo turnira 'Trofej Pantera' koji je okupio veliki broj natjecatelja iz 12 europskih zemlja s preko 700 natjecatelja.

Zemlje sudionice na ovom turniru su bile, Rumunjska, Bugarska, Srbija, Bosna i Hercegovina, Crna Gora, Poljska, Mađarska, Ukrajina, Hrvatska, Makedonija, Slovenija, Grčka.

Gost turnira bio je aktualni svjetski prvak juda do 90 kg, Nemanja Majdov koji se obratio mladim judašima te im poručio da budu istrajni i da podržavaju jedni druge, jer samo tako uspjeh neće izostati, ma kako se ponekad činio nedostižan.

Mostarska Neretva je imala svojih 10 natjecatelja, a osvojeno je 7 sjajnih odličja. Osvojene su 4 zlatne, 2 srebrene i 1 brončana medalja.

Najuspješniji u redovima Neretve ovoga puta bio je Stjepan Salmanić, mlađi pionir do 42 kg. Pored zlatne medalje Salmanić je proglašen najuspješnijim natjecateljem cijelog turnira u svom uzrastu.

U prvom kolu Salmanić je bio slobodan da bi u drugom kolu išao na Popović Luku (SRB) kojeg pobjeđuje na wazari. U narednom kolu ima borbu protiv Buljević Filipa (BiH), kojeg pobjeđuje na čisti ippon.

U polufinalnoj borbi Salmanić ima za protivnika Rasho Tianov (BUL) kojeg također dobiva u drugoj minuti na ippon. A finalna borba bila je jako zanimljiva, baš zato što se radilo o protivniku s kojim se Salmanić prvi put susreće i što je imao isti broj pobjeda do samog finala. Riječ je o Andriji Jovanoviću (SRB) koji je čak i poveo borbu u svoju korist na wazari, međutim ta prednost nije dugo trajala. Salmanić je vrlo brzo izjednačio te na kraju i slavio sa ippon-om.

Zlatne medalje osvojili su:
• Lana Čarapina -31 kg (U12)
• Rino Vrljić -42 kg (U12)
• Stjepan Salmanić -42 kg (U14)
• Mate Smiljanić -50 kg (U18)

Srebrene medalje osvojili su:
• Hrvoje Knezović -55 kg (U14)
• Karlo Križanac -60 kg (U14)

Brončanu medalju osvojio je:
• Mak Hadžić -55 kg (U14)

Peta mjesta, s dvije pobjede i dva poraza zauzeli su: Rino Vrljić -42 kg (U14), Stjepan Salmanić -42 kg (U16), Luka Đurić -66 kg (U16), Srđan Ajvaz -81 kg (U18), te Sergej Jarendić -60 kg (U14). Sedmo mjesto zauzele su Filipa Pehar -52 kg i Josipa Zeko -57 kg.

Natjecatelji su bili sjajni i učinili su najbolje što su mogli u tome trenutku. Možda smo mogli i bolje ali ovaj put smo svakako zadovoljni sa zauzetim mjestima a usput uvidjeli greške i sitne nedostatke na kojima ćemo poraditi u narednom razdoblju, istakao je trener Ćeško.

Kopirati
Drag cursor here to close