Sportski savez Mostara

Lijepa priča: Besplatna škola plivanja za mališane u Mostaru

Ova lijepa priča započela je na Gradskom bazenu, u organizaciji Sportskog saveza Mostar, a namijenjena je djeci koja dolaze iz obitelji slabijeg imovinskog stanja.
Sport / Ostali sportovi | 01. 07. 2021. u 12:14 K.M. / Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Šest instruktora plivanja tri puta tjedno vodi tridesetoro djece kroz program besplatne škole plivanja koji je započeo u Mostaru.

Ova lijepa priča započela je na Gradskom bazenu, u organizaciji Sportskog saveza Mostar, a namijenjena je djeci koja dolaze iz obitelji slabijeg imovinskog stanja.

Poziv školama

''Kontaktirali smo škole u Mostaru da prijave djecu koja nisu u mogućnosti iz određenih razloga da priušte školu plivanja. Radi se o djeci trećih i četvrtih razreda Osnovnih škola u Mostaru. Škole su prijavile 33 djece, s tim da se 30 djece odazvalo pozivu'', govori za Bljesak.info Dženan Šuta ispred Sportskog saveza Grada Mostara.

Program traje četiri tjedna u kojem će, u sveukupno 12 sati plivanja, djeca uz pomoć instruktora iz tri mostarska kluba proći osnovni program plivanja.

''Instruktori plivanja su treneri iz tri mostarska klupa, svaki klub je dao po dva trenera tako da je to jedna dosta zanimljiva suradnja i priča'', objašnjava Šuta i dodaje kako su dobru suradnju imali i s voditeljima Gradskog bazena. 

Ogledni sat

Ovo je drugi put da djeca u Mostaru imaju priliku sudjelovati na jednoj ovakvoj školi. Pilot projekt bio je 2019., kad je pokrovitelj škole bila Japanska agencija za međunarodnu suradnju.

''Prošla je godina bila takva kakva jeste, pa nismo ni bili u mogućnosti održati školu a ove godine je Savez odlučio da u projekt ide samostalno'', objašnjava nam Šuta.

Ogledni sat, kada će budući maleni plivači, pred svojim roditeljima i uz pomoć instruktora pokazati sve ono što su naučili u četiri tjedna, održat će se 15. srpnja.

Kopirati
Drag cursor here to close