Do sada je izgledalo nemoguće

Lewis Hamilton prelazi u Ferrari?

Ako se ove informacije pokažu točnim, Hamilton bi postao 12. Britanac koji će u povijesti voziti za Ferrari. Prvi nakon Eddieja Irvinea 1996.
Sport / Ostali sportovi | 01. 02. 2024. u 10:43 Feđa Ibrulj

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Do sada je nekako bilo teško povezati. Ferrari i Lewisa Hamiltona. Novac je tu bio najmanji problem. Britanac i Talijanska ekipa. Iako je bilo pokušaja, posebno nakon što je Vettel odlučio napustiti Scuderiju.

Međutim, dok je Hamilton dominirao, osvajao naslove, Ferrari se mučio, s bolidima, vozačima. Sada su se stvari nešto promijenile. Posebno od trenutka kada je Max Verstappen uzeo prvu titulu svjetskog prvaka. Dvije godine je odradio Lewis bez pobjede, Mercedes više nije ono što je bio na stazi.

Možda je Ferrari posljednji veliki izazov u karijeri sjajnog Britanca.
Mediji u Španjolskoj pišu kako je neki prvi dogovor već postignut, detalji se tek trebaju finalizirati, ali Lewis Hamilton naredne sezone prelazi u Ferrari. Hamilton ima ugovor do 2025. godine, ali klauzule o eventualnim odlascima sada se već uobičajene u svijetu Formule 1. Lewis želi osmu titulu, Ferrari čeka od 2007. godine.

Ostaje tek pitanje što će se dogoditi s Carlos Sainzom. Gdje će on nastaviti karijeru.

Ako se ove informacije pokažu točnim, Hamilton bi postao 12. Britanac koji će u povijesti voziti za Ferrari. Prvi nakon Eddieja Irvinea 1996. godine. Prije Eddieja tu su bili Peter Whitehead, Mike Hawthorn, Peter Collins, Tony Brooks, Cliff Allison, John Surtees, Mike Parkes, Jonathan Williams, Derek Bell i Nigel Mansell. Dvojica su bila na tronu. John Surtees 1964. godine odnosno Mike Hawthorn još tamo 1958.

Kopirati
Drag cursor here to close