80 sudionika

Na Bjelašnici održano prvo natjecanje u turnom skijanju u BiH

Natjecanje je održano u četiri različite kategorije.
Sport / Ostali sportovi | 03. 02. 2023. u 18:19 Fena

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Prvo natjecanje u turnom skijanju u BiH u organizaciji EUFOR-a, Oružanih snaga Bosne i Hercegovine i Saveza gorskih službi spašavanja održano je danas na Bjelašnici.

Znak za početak utrke u kojoj je sudjelovalo 80 sudionika dao je zapovjednik austrijskog kontingenta EUFOR-a brigadir Peter Nagelstrasser, priopćeno je iz EUFOR-a.

Natjecanje je održano pod nazivom ''Runolist'', po cvijetu koji je simbol alpskih sportova i planinskih jedinica Austrijske vojske, kao i gorskih timova spašavanja.

Natjecanje je održano u četiri različite kategorije. Od natjecatelja se tražilo da savladaju ''Tehnički put'', na kojem su penjući se stazom od 4,61 km napravili uspon od 590 metara od Babinog dola do međustanice.

Učestvovalo je 85 takmičara iz Bosne i Hercegovine, Slovenije, Njemačke, Austrije, Velike Britanije, SAD, Italije, Slovačke, Hrvatske i Francuske.

Turno skijanje uključuje penjanje i spuštanje skijama sa planina i planinskih obronaka. Protivklizne navlake za skije, specijalni vezovi, lagane skije i čizme omogućavaju uspon na snijegom pokrivene vrhove.

Kopirati
Drag cursor here to close