Biciklizam

Lejla Tanović potpisala za španjolsku ekipu Brujula racing team

Nakon što je protekla dvije sezone vozila za grčki SMF tim Tanović će tako promijeniti sredinu i nastupati za jedan od poznatijih profesionalnih timova iz Španjolske.
Sport / Ostali sportovi | 14. 11. 2018. u 12:09 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Najuspješnija bosanskohercegovačka  biciklistica Lejla Tanović, desetorostruka državna prvakinja i trostruka balkanska prvakinja, u naredne dvije sezone nastupat će za španjolsku ekipu Brujula racing team. 

Nakon što je protekla dvije sezone vozila za grčki SMF tim Tanović će tako promijeniti sredinu i nastupati za jedan od poznatijih profesionalnih timova iz Španjolske. 

Ona je ove sezone osvojila pet medalja na međunarodnim UCI utrkama, zauzela 4. mjesto na Svjetskom sveučilišnom prvenstvu te obranila titule balkanske i državne prvakinje. 

''Izuzetno sam sretna potpisivanjem za Brujula racing team koji je sastavljen od kvalitetnih vozača iz Španjolske, Portugala i Rumunije. Atmosfera u ekipi je sjajna i to će mi sigurno pomoći da ostvarim svoje ciljeve. Kapaciteti mog novog tima u tehničkom smislu su idealni, samim tim uz vrhunsku opremu i bicikl zasigurno da ću nadoknaditi dosadašnje nedostake u odnosu na konkurenciju. Ujedno ovo će biti moja prva sezona u kojoj ću nastupati na svih šest svjetskih kupova u Europi što je dobra motivacija pred zahtjevne zimske pripreme koje me očekuju'', kazala je Lejla Tanović. 

U dosadašnjoj karijeri Tanović je osim za grčki SMF tim dvije godine nastupala i za turski Salcano Cappadocia tim. Nakon završetka ove sezone stigle su joj dvije ponude, jedna iz Španjolske a druga iz Italije. 

''Pregovori sa Brujula timom su protekli izuzetno korektno i ugovor je brzo bio zaključen i potpisan na period od dvije godine. Od starta su dali do znanja da žele Lejlu u ekipi i da je glavni cilj njen napredak u odnosu na najbolje biciklistkinje svijeta. Prva utrka za Lejlu će biti veoma brzo, odnosno u veljači naredne godine u Španiji kada će ujedno biti i predstavljanje ekipe za 2019. godinu'', kazao je selektor reprezentacije BiH Amar Njemčević, saopćeno je iz MTB (mountain bike) reprezentacije BiH.

Kopirati
Drag cursor here to close