Yalova

Lejla Tanović osvojila brončanu medalju na UCI C1 utrci

Sport / Ostali sportovi | 26. 09. 2017. u 13:01 D.L.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Najbolja bosanskohercegovačka profesionalna biciklistkinja Lejla Tanović, natjecateljica profesionalnog SMF tima, osvojila je brončanu medalju na UCI C1 utrci u turskoj Yalovi dok je pobjedu odnijela državna prvakinja Rusije Anoshina Ekaterina.

Ovo je treća medalja na visoko rangiranim C1 utrkama za Lejlu Tanović, što su ujedno i jedine medalja za BiH.

''Staza je bila izuzetno fizički naporna s nekoliko strmih uspona koji su zahtijevali maksimum od vozača svaki krug. Prva dva kruga razlika između natjecateljica je bila veoma mala, a Lejla je zauzimala četvrto mjesto, međutim već u narednom krugu ostale natjecateljice nisu mogle ispratiti tempo te je Lejla preuzela treće mjesto koje je čuvala do kraja utrke. Veoma smo zadovoljni formom koju je Lejla pokazala na kraju sezone u veoma jakoj konkurenciji'', rekao je trener i izbornik reprezentacije BiH Amar Njemčević.

Osvajanjem trećeg mjesta na utrci, Tanović je upisala novih 30 UCI bodova, što će joj donijeti napredak na UCI rankingu.

''Vozila sam svoj tempo od početka jer sam znala da će utrka biti fizički zahtjevna, a to se na kraju pokazala kao najbolja taktika. Jako sam sretna pokazanim na utrci kao i rezultatom što je pokazatelj da smo tijekom čitave sezone dobro trenirali. Veoma sam motivirana za preostala natjecanja s kojima ćemo zavšiti ovu sezonu'',  poručila je Tanović.

Kopirati
Drag cursor here to close