Prva na UCI ranking listi

Lejla Njemčević ispasala povijest bh. biciklizma

Njemčević je tijekom čitave sezone bilježila sjajne rezultate, tako da trenutno zauzima i prvo mjesto u maraton seriji svjetskih kupova koja ima format svjetske lige.
Sport / Ostali sportovi | 23. 08. 2022. u 11:44 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Lejla Njemčević je nakon posljednjeg upisa bodova zauzela prvo mjesto na svjetskoj UCI maraton ranking listi i ispasala povijest bh. biciklizma. Naša natjecateljica će po prvi put u svojoj karijeri provesti prvi tjedan na vrhu UCI liste sa 1508 bodova, drugo mjesto zauzima Stefanie Dohrn iz Njemačke sa 1402 boda, dok se na trećem mjestu sa 1401 bodom nalazi Katazina Sosna iz Litvanije.

Njemčević je tijekom čitave sezone bilježila sjajne rezultate, tako da trenutno zauzima i prvo mjesto u maraton seriji svjetskih kupova koja ima format svjetske lige. Naša natjecateljica je glavni favorit za osvajanje glavnog poretka nakon što je nastupila na četiri utrke svjetskog kupa i upisala dvije pobjede te po jedno drugo i treće mjesto. Do kraja sezone u kalendaru su ostale još dvije utrke svjetskog kupa koje će se održati u Francuskoj.

Lejla Njemčević je svoje prve UCI bodove osvojila 2013. godine a plasman u najboljih 100 na svijetu ostvarila je dvije godine kasnije. Plasman u prvih 70 biciklistkinja svijeta upisala je 2019. godine, a naredne godine je osvajanjem 8. mjesta na Svjetskom maraton prvenstvu u Turskoj potvrdila da spada u sami vrh svjetskog biciklizma. Posljednje dvije sezone naša natjecateljica je završila kao osma biciklistkinja svijeta.

Sljedeće natjecanje za najbolju bh. biciklistkinju je Svjetsko prvenstvo koje se sredinom rujnamjeseca održava u Danskoj.

Kopirati
Drag cursor here to close