Najbolja bh. biciklistkinja

Lejla Njemčević četvrta na Svjetskom prvenstvu

Lejla Njemčević je nakon tijesne borbe s Francuskom natjecateljicom Estelle Morel u šprintu zauzela četvrto mjesto nakon 5 sati i 20 minuta utrkivanja u Škotskoj.
Sport / Ostali sportovi | 09. 08. 2023. u 12:30 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Najbolja bh. biciklistkinja i trenutno prva biciklistkinja svijeta na svjetskoj UCI maraton ranking listi Lejla Njemčević zauzela je četvrto mjesto na Svjetskom prvenstvu održanom u Škotskoj.

Pobjedu na izuzetno zahtjevnoj stazi odnijela je reprezentativka Austrije Mona Mitterwallner. Njemčević je nakon tijesne borbe s Francuskom natjecateljicom Estelle Morel u šprintu zauzela četvrto mjesto nakon 5 sati i 20 minuta utrkivanja.

Naša natjecateljica imala je loš početak utrke tako da je nakon 50 kilometara zauzimala 11. mjesto ali je odlučnom vožnjom u drugom dijelu utrke pojačala tempo i napravila veliki napredak te kroz cilj prošla kao četvrta i time ostvarila najbolji rezultat u historiji BiH na utrkama Svjetskog prvenstva.

''Iako je ovo bila moja najteža utrka u karijeri izuzetno sam sretna četvrtim mjesto na Svjetskom prvenstvu u Škotskoj i upisom novih 180 UCI bodova. Na početku se nisam osjećala dobro i na sredini utrke sam se nalazila u grupi te zauzimala poziciju oko 11. mjesta, ali 40 kilometara prije kraja sam se odvojila od grupe i vozila na apsolutnom maksimumu. Iako sam potrošila dosta energije da sustignem vodeće natjecateljice uspjela sam u šprintu na cilju zauzeti četvrto mjesto'', rekla je Lejla Njemčević.

Najbolja bh. biciklistkinja je nakon upisa bodova sa Svjetskog prvenstva zadržala prvu poziciju na Svjetskoj maraton ranking listi s obzirom na to da je rezultatski najkonstatnija natjecateljica u ovoj sezoni.

Sljedeće natjecanje za Lejlu Njemčević je Svjetski kup u Francuskoj na kojem naša natjecateljica ima priliku da odbrani poziciju lidera Svjetske serije.

Kopirati
Drag cursor here to close