U Škotskoj

Lejla Njemčević jedina predstavnica BiH na Svjetskom biciklističkom prvenstvu

Na svjetskom prvenstvu u Glasgowu jedina predstavnica Bosne i Hercegovine bit će Lejla Njemčević, a koja važi za jednu od favoritkinja u maraton disciplini.
Sport / Ostali sportovi | 03. 08. 2023. u 12:35 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Najbolja bh. biciklistkinja i trenutno prva biciklistkinja svijeta na svjetskoj UCI maraton ranking listi u nedjelju nastupa na Svjetskom prvenstvu u Škotskoj.

Na najvećem do sada organiziranom Svjetskom prvenstvu, a koje će ujedno biti i jedna od najvećhih sportskih manifestacija, održat će se po prvi u svim biciklističkim disciplinama sa ukupno 219 natjecanja na kojem se očekuje da nastupi više od 8.000 sportista iz čitavog Svijeta. Na svjetskom prvenstvu u Glasgowu jedina predstavnica Bosne i Hercegovine bit će Lejla Njemčević, a koja važi za jednu od favoritkinja u maraton disciplini.

Svjetsko prvenstvo u maratonu održat će se blizu Edinburga na stazi dužine 96 kilometara sa 3.200 metara visinskog uspona. Natjecatelj očekuje izuzetno zahtjevna staza s obzirom na to da kiša pada konstantno već nekoliko dana te se očekuje kišovito vrijeme sa niskim temperaturama i na dan utrke.

''Imam veliku dozu samopouzdanja pred najbitniju utrku u sezoni, a posebno nas raduje da su pripremele protekle u skladu sa planom treninga. Trening na stazi sam uradila prošlog tjedna i uvjeti sigurno da idu u moju korist s obzirom da sam u dosadašnjoj karijeri najbolje rezultate ostvarivala na blatnjavim stazama. Očekivanja su uvijek velika ali spremna sam da na dan utrke pokažem svoj maksimum'', rekla je Lejla Njemčević.

Svjetsko prvenstvo u maratonu na programu je u nedjelju s početkom u 08:30 sati a prenos se može pratiti na oficijelnoj web stranici Svjetske biciklističke federacije.

Kopirati
Drag cursor here to close