Malo je pomogao i Carlos Sainz

Leclercu sedmi pole ove sezone

U novom brzom krugu Leclerc je dosta bolje krenuo u brzi krug od Verstappena, a pomogla mu je i zavjetrina u drugom dijelu Mistral pravca. Leclerc je prilično popravio svoje vrijeme – 1:30.872, i time je osvojio novi pole position ispred Verstappena,
Sport / Ostali sportovi | 23. 07. 2022. u 18:09 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Charles Leclerc se specijalizirao za pole position ove sezone. Današnji na stazi Paul Ricard je njegov sedmi ove sezone. Do ovog je došao uz malu pomoć momčadskog kolege Carlosa Sainza. Sainz je stvorio potrebnu zavjetrinu momčadskom kolegi, no nije bilo nekog efekta jer je opet Verstappen bio brži u srednjem sektoru kada je krenuo rasplet u Q3. Leclerc je bio dovoljno brz u prvom i zadnjem sektoru da postavi samo osam tisućinki brže vrijeme od Verstappena. Perez je bio treći, Russell i Hamilton peti i šesti, zatim su slijedili Norris, Alonso, Tsunoda, a Sainz se vratio u boks nakon asistencije Leclercu te nije postavio mjereno vrijeme.

U novom brzom krugu Leclerc je dosta bolje krenuo u brzi krug od Verstappena, a pomogla mu je i zavjetrina u drugom dijelu Mistral pravca. Leclerc je prilično popravio svoje vrijeme – 1:30.872, i time je osvojio novi pole position ispred Verstappena i Pereza.

Norris je iznenadio ubacivši se među dva Mercedesa.Sedmi i osmi su bili Fernando Alonso u Alpineu i Yuki Tsunoda u AlphaTauriju. Deveti i deseti su, bez postavljena vremena, bili Carlos Sainz u Ferrariju i Kevin Magnussen u Haasu, ali oni svakako startaju kao posljednji zbog promjena motora.

Gasly, Stroll, Zhou, Schumacher i Latifi su eliminirani u Q1, dok su se njima pridružili nakon Q2 Vettel, Russell, Ocon, Albon i Tsunoda.

Kopirati
Drag cursor here to close