Četvrti pole zaredom

Leclerc nastavlja dominaciju u kvalifikacijama

Sainz je bio najbrži nakon prvog pokušaja u Q3 sa 1:41.814, međutim Španjolac je podbacio u drugom krugu, tačnije sve je bilo jasno nakon prvog sektora u kojem je napravio grešku u prvom sektoru u kojem je kasnio skoro pola sekunde.
Sport / Ostali sportovi | 11. 06. 2022. u 18:11 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Vozač Ferrarija Charles Leclerc se očito ove sezone specijalizirao za kvalifikacije. Danas je u posljednjem krugu kvalifikacija za VN Azerbejdžana ostvario najbolje vrijeme ispred dva vozača Red Bulla, Sergia Pereza i Maxa Verstappena. Presudnim se pokazao taj drugi krug u finišu Q3, kada je Leclerc stigao do vremena 1:41.359, iako se činilo kako u pojedinim trenucima da bi Sainz mogao biti ispred svog momčadskog kolege.

Sainz je bio najbrži nakon prvog pokušaja u Q3 sa 1:41.814, međutim Španjolac je podbacio u drugom krugu, tačnije sve je bilo jasno nakon prvog sektora u kojem je napravio grešku u prvom sektoru u kojem je kasnio skoro pola sekunde. Perez je zaostao 0.282 sekunde, Verstappen 0.347.

Gledajući ostatak rasporeda vozača koji su se našli u Q3, Russell je peti, a onda slijede Gasly, Hamilton, Tsunoda, pa bivši svjetski prvaci Sebastian Vettel i Fernando Alonso. Q1 je bio usporen zahvaljujući Lancu Strollu koji je razbio bolid na izlasku iz zavoja broj dva. Nastupili su uvjeti crvene zastave s 2 minute i 30 sekundi do kraja sesije.

Kvalifikacije su nakon prve sesije bile gotove za Magnussena, Albona, Latifija, Strolla i Schumachera. Njima su se pridružili poprilično razočarani vozači McLarena Norris i Ricciardo, nije se proslavio ni Bottas, zatim Ocon i Zhou.

Kopirati
Drag cursor here to close