Kvalifikacije prekinute u završnici

Leclercu ponovo pole na domaćem terenu

Carlos Sainz nije očito obratio pažnju na zastave upozorenja te se zabio se u Perezov bolid. Do kraja je ostalo manje od minute i bio je to kraj kvalifikacija. Leclercu je ostala prva startna pozicija, Sainz će startati pored njega.
Sport / Ostali sportovi | 28. 05. 2022. u 19:03 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Charles Leclerc u bolidu Ferrarija ostvario je najbolje vrijeme u kvalifikacijama za VN Monte Carla. Drugi mu je to uzastopni pole position na domaćoj utrci, 14. ukupno u karijeri. Prošle godine je Leclerc imao najbolje vrijeme kvalifikacija, ali nije startao u utrci jer je momčad prekasno otkrila oštećenje na poluosovini.

Više sreće Leclerc nije imao ni 2018. kada je debitirao u F1 sa Alfa Romeo Sauberom kada je odustao u 70. krugu zbog problema s kočnicama, a 2019. je u Ferrariju također odustao zbog oštećenja bolida nakon kontakta s Hulkenbergom – dan ranije Ferrari ga je krivom procjenom ostavio u garaži u Q1 i Leclerc je ispao već u prvom dijelu kvalifikacija.

Ovaj put je imao najbolje vrijeme kvalifikacija 1:11.376. Sainz je bio dvije desetinke sekunde sporiji, Perez dvije i pol, a Verstappen skoro tri u ranoj fazi trećeg dijela kvalifikacija. U završnici kvalifikacija, Perez je izgubio kontrolu nad stražnjim dijelom bolida prije ulaska u tunel pa se zaustavio na ogradi. Carlos Sainz nije očito obratio pažnju na zastave upozorenja te se zabio se u Perezov bolid.

Do kraja je ostalo manje od minute i bio je to kraj kvalifikacija. Leclercu je ostala prva startna pozicija, Sainz će startati pored njega. Iz drugog startnog reda idu Perez i Verstappen, a iz trećeg Norris i Russell. Alonso se uspio ugurati ispred Hamiltona, na sedmu poziciju, a na devetom i desetom mjestu završili su Vettel i Ocon. Kvalifikacije su u drugom dijelu završile za Tsunodu, Bottasa, Magnussena, Ricciarda i Schumachera, dok su u Q1 eliminirani Albon, Gasly, Stroll, Latifi i Zhou.

Kopirati
Drag cursor here to close