Nakon još jednog odustajanja

Leclerc: Do sada sam izgubio 32 boda

"Računam da sam do ove utrke izgubio 32 boda. Mislim da smo do sada na ovaj način izgubili 32 boda. 25 bodova u Francuskoj, jer mislim da bi smo pobjedili u ovoj utrci i sedam bodova iz Imole gdje sam također napravio grešku" kaže Leclerc.
Sport / Ostali sportovi | 25. 07. 2022. u 17:54 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Slavio je u Bahreinu, Australiji i Austriji. Još je dva puta bio na postolju. Realno premalo na broj ostvarenih pole positiona, sedam. Charles Leclerc je jučer treći put odustao ove sezone, iako je vodio u tom trenutku. U 18. krugu utrke na izlazu iz Beausset dvostrukog desnog zavoja.

"Osjećam ako da nastupam na vjerojatno najvišoj razini u svojoj karijeri od početka sezone. Ali, nema smisla nastupati na vrlo visokoj razini, ako radim ovakve pogreške", rekao je Charles koji kaže kako će cijenu svojih grešaka u vožnji izračunati kroz bodove na kraju sezone.

"Računam da sam do ove utrke izgubio 32 boda. Mislim da smo do sada na ovaj način izgubili 32 boda. 25 bodova u Francuskoj, jer mislim da bi smo pobjedili u ovoj utrci i sedam bodova iz Imole gdje sam također napravio grešku. Ako budemo kratki ta 32 boda na kraju sezone onda znam da sam ja kriv i da nisam zaslužio osvojiti prvenstvo. U drugom dijelu sezone se moram nositi sa tim stvarima ako želim biti svjetski prvak".

Govorio je putem radio veze Leclerc je svojem trkaćem inženjeru, Xavieru Marcosu Padrosu objasni kako je opet imao problema sa papučicom gasa baš kao i na utrci u Austriji. Međutim, kasnije je ipak pojasnio kako to nije bio razlog sudara, odnosno odustajanja.

"Volim pretjerati, ali u svakoj vožnji jako je teško biti dosljedan. Ovog puta to nisam bio i platio sam cijenu, jer sam napravio jednu veliku pogrešku" priznao je Leclerc.

Kopirati
Drag cursor here to close