Dosta uzbuđenja u Singapuru

Leclarc po deveti put na pole positionu

Verstappen je završio tek osmi nakon što je odustao od predzadnjeg kruga, a u zadnjem pokušaju javljeno mu je da se vrati u boks bez objašnjenja, zbog čega je Nizozemac malo je reći poludio, kao nikada ranije.
Sport / Ostali sportovi | 01. 10. 2022. u 17:28 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Prije trećeg slobodnog treninga u Singapuru, vremenski uvjeti na stazi su se poprilično pokvarili, kiša koja je padala i nepovoljni vremenski uvjeti natjerali su vodstvo utrke da zatvori izlazak iz pit-lanea.

Staza se jako sporo sušila, pa su vozači imali određenih problema u službenim kvalifikacijama koje su bile poprilično uzbudljive. Za prvu Veliku nagradu Singapura nakon tri godine. Iako kiša nije padala niti u jednom trenutku kvalifikacija vozači nisu prevše riskirali.

Bottas, Ricciardo, Ocon, Albon i Latifi su zaključili svoje kvalifikacije već u prvom dijelu. Lance Stroll, Sebastian Vettel i Guanyu Zhou bili su jedini koji su pokušali odvoziti brzi krug na soft komponenti guma, ali im se to nije isplatilo.Stoga su završili na 12., 14. i 15. mjestu.

Između, na 13. mjesto, ugurao se Mick Schumacher. Jedini u ovom društvu čiji se rezultat može računati na razočaravajući je George Russell kojem je nedostajalo samo šest tisućinki za prolaz. U trećem dijelu kvalifikacije se činilo u jednom trenutku kako bi Hamilton mogao na pole position, ali je na kraju bio treći.

Jednako tako, Ferrari je dominirao određeni dijelom kvalifikacija, Leclerc i Sainz su držali prvo i drugo mjesto, ali onda se onda na drugo mjesto ubacio Sergio Perez. Prednost Leclerca je bila manje od desetinke ispred Pereza i Hamiltona. Verstappen je završio tek osmi nakon što je odustao od predzadnjeg kruga, a u zadnjem pokušaju javljeno mu je da se vrati u boks bez objašnjenja, zbog čega je Nizozemac malo je reći poludio, kao nikada ranije.

Kopirati
Drag cursor here to close