Kićenje tuđim perjem

Lanin uspjeh: Političari se potežu za džepove, Mostar sprema iznenađenje

Kad se dogodi ovakvo čudo – a to je čudo svima osim Lani i njezinom timu koji je znao koliko i dokle ona može – krenu politički hvalospjevi i potezanja za džepove.
Sport / Ostali sportovi | 18. 08. 2022. u 10:01 R.I. | Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Kako to obično biva, sportski uspjeh u BiH, ostvaren jedino snagom i voljom pojedinca, politika krene iskorištavati kako bi pokazala tko to više stoji uz pobjednika.

Isti je slučaj i s povijesnim uspjehom Lane Pudar do kojeg mostarska zlatna djevojčica sigurno nije došla uz podršku političara niti bilo koja politika u BiH brine o mladima i o sportu.

No, kad se dogodi ovakvo čudo – a to je čudo svima osim Lani i njezinom timu koji je znao koliko i dokle ona može – krenu politički hvalospjevi i potezanja za džepove.

"Zlatna naša Šampionko, donijela si neizmjernu radost u našu domovinu!  Rastu uspjesi, a time i predviđena nagrada Grada Sarajeva, koju ćemo punog srca duplo povećati. I iznos od 20.000 KM je mali za sve ono sto zaslužuješ, ali znaj da imaš našu podršku! Lana Pudar volimo te!", poručila je sarajevska gradonačelnica Benjamina Karić koja je podigla nagradu s 10 tisuća na 20 tisuća.

U džep je posegnuo i Željko Komšić, član Predsjedništva BiH, koji je Lani uplatio 30.000 KM.

Sijevale su čestitke sa svih strana, naguravali su se statusi na društvenim mrežama čiji će ponos biti ponosniji nad još jednim zlatom mostarske ribice.

Lanin tim je samo poručio Gradu Mostaru da je ovo valjda dovoljan dokaz da gradu treba bazen, a gradski oci su požurili obići buduću lokaciju olimpijskog bazena iako sam projekt prate neke nelogičnosti. No, doznajemo, da Grad priprema jedno veliko iznenađenje za Lanu.

Podsjećamo, u sezoni okićenoj velikim uspjesima, Lana udar je u finalnoj utrci na Europskom prvenstvu u disciplini 200 metara delfin ostvarila vrijeme 2:06.81 i stala na plivački tron Europe.

Samo ona zna kako je do njega došla, a oni koji se natječu u potezanjima za džep trebali bi znati da se o djeci i njihovoj budućnosti u ovoj zemlji misli svaki dan a ne po reklamnoj potrebi.

Kopirati
Drag cursor here to close