200 metara delfin

Lana Pudar svjetska prvakinja uz novi rekord

Koliko je dominanta bila bh. plivačica pokazuje i podatak da je drugoplasiranu Bellu Grant ostavila sekundu i 77 stotinki.
Sport / Ostali sportovi | 05. 09. 2023. u 17:23 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Lana Pudar osvojila je 1. mjesto u finalu Svjetskog juniorskog prvenstva u Izraelu u disciplini 200 metara delfin.

Mostarka je dionicu od 200 metara isplivala za 2:07:20 i tako stigla do zlata i postavila novi rekord svjetskih prvenstava.

Koliko je dominanta bila bh. plivačica pokazuje i podatak da je drugoplasiranu Bellu Grant ostavila sekundu i 77 stotinki. Brončana medalje pripala je Talijanki Paoli Borelli, koja je 200 metara isplivala za 2:10:89.

Video: Lana Pudar 200m delfin finale i SVJETSKA JUNIORSKA PRVAKINJA

Pored ove discipline, Lana će nastupiti u disciplinama 50 i 100m delfin, koje su na programu u srijedu, četvrtak, petak i subotu.

Pudar se titulom prvakinje okitila samo dan prije nego će se u Mostaru potpisati Ugovor o gradnji Olimpijskog bazena. Naime, u srijedu 6. rujna u Gradskoj vijećnici Mostara s početkom u 9 sati bit će upriličeno potpisivanje Ugovora o nabaci radova: Izgradnja konstrukcije, krova i fasade Olimpijskog bazena "Mostar".

Ugovor će potpisati Grad Mostar, kojeg zastupa gradonačelnik Mostara Mario Kordić, Direkcija za izgradnju Kulturno sportskog centra u Mostaru, kojeg zastupa direktor Edin Prašo, kao naručitelji i Hering d.d. Široki Brijeg, kojeg zastupa direktor Ladislav Bevanda, priopćeno je iz Grada Mostara.

Kopirati
Drag cursor here to close