Idejno rješenje

FOTO: Ovako bi trebao izgledati olimpijski bazen u Mostaru

AAA Group je navela kako se pripremaju za skori početak radova.
Gospodarstvo / Ulaganja | 19. 03. 2023. u 16:24 R.I. | Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Glavni projekt  za idejno arhitektonsko-urbanističko rješenje kompleksa ''Olimpijski bazen u Mostaru'' povjeren je firmi ''AAA Group'', koja je na svojim Facebook stranicama objavila kako bi trebao izgledati bazen u Mostaru.

''Objavljujemo prvi put projekt koji s ponosom privodimo kraju i pripremamo se za skori početak radova'', naveli su na svojoj Facebook stranici.

Inače, Edin Prašo, direktor Direkcije za izgradnju kulturno-sportskog centra u Mostaru za Avaz je rekao kako bi izgradnja trebala početi do 1. lipnja.

Prašo je rekao da je izrada glavnog projekta podijeljena u dvije faze. Projektant je do 15. ožujka, do kada je, prema ugovoru, bio rok, završio prvi dio, nakon čega se, u skladu sa zakonom, mora provesti procedura ispitivanja tržišta.

''Vjerujem da će taj posao biti okončan do 1. lipnja, a nakon ispitivanja tržišta idemo u raspisivanje natječaja za odabir izvođača radova. Također, paralelno radimo na izmještanju objekata na samoj lokaciji, potpisan je ugovor s građevinskom firmom ''Visak'' kako bi do 1. lipnja imali, da tako kažem, čistu lokaciju'', rekao je Prašo.

Podsjetimo, u kolovozu prošle godine čelnici Mostara i Vlade Federacijie, nazočili su svojevrsnoj ceremoniji početka radova na lokalitetu u Južnom logoru.  

Kopirati
Drag cursor here to close