Odličan nastup

Lana Pudar peta na Svjetskom kupu u Berlinu

Lana je bila uvjerljivo najmlađa sudionica finala budući da je rođena 2006. godine, dok je sljedeća najmlađa bila Lahtinen rođena 2003. godine.
Sport / Ostali sportovi | 21. 10. 2022. u 19:51 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Najbolja bosanskohercegovačka plivačica Lana Pudar (16) osvojila je peto mjesto na Svjetskom kupu koji se održava u Berlinu u disciplini 200 metara delfin.

Lana je finalnu utrku otplivala u vremenu 2:06.25. Prvo mjesto je osvojila Ilaria Cusinato iz Italije koja je imala vrijeme 2:05.30.

Naša plivačica je dobro krenula u utrku i vodila je nakon prvih 50 metara. Ipak, Talijanka je ubrzo preuzela vodstvo, a naša Lana je dugo bila na drugom mjestu.

Kako se primicao kraj utrke, Lana je gubila snagu i na kraju se morala zadovoljiti petom pozicijom.

Osim Lane i Ilarije, u finalnoj utrci su još nastupali Amina Kajtaz (Hrvatska), Helena Bach (Danska), Laura Lahtinen (Finska), Hali Flickinger (SAD), Lotte Hosper (Nizozemska) i Zsuzsanna (Mađarska).

Inače, Lana je bila uvjerljivo najmlađa sudionica finala budući da je rođena 2006. godine, dok je sljedeća najmlađa bila Lahtinen rođena 2003. godine.

Večerašnji nastup bio je drugi za našu mladu plivačicu nakon dva mjeseca pauze, odnosno poslije osvajanja evropskog zlata u Rimu. Prethodno je jutros plivala u kvalifikacijama za večerašnje finale, prenosi Klix.

Kopirati
Drag cursor here to close