Nastavak sjajnih rezultata

Lana Pudar: Jako sam sretna, hvala svima

"Jako sam sretna i zadovoljna, posebno jer sam tek došla sa Svjetskog prvenstva tako da je ovo dio jednog velikog trenažnog procesa. Mnogo mi je drago što sam uspjela zadržati dobru formu i otplivati ovako značajan rezultat", istakla je Lana.
Sport / Ostali sportovi | 02. 07. 2022. u 09:54 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Za Lanu Pudar već sada se može reći da je pomalo nevjerojatna. Nakon teških iscrpljujućih nastupa na SP-u u Mađarskoj, mlada plivačica je otputovala u Alžir, na Mediteranske igre, gdje je gledajući iz perspektive običnih ljudi, bez problema uzela zlato na 200 metara leptir. S obzirom na rezultate u prethodnim nastupima, mnogi su i očekivali zlato, pa je i na taj način Lana pokazala da se zna nositi sa određenim pritiskom.

"Jako sam sretna i zadovoljna, posebno jer sam tek došla sa Svjetskog prvenstva tako da je ovo dio jednog velikog trenažnog procesa. Mnogo mi je drago što sam uspjela zadržati dobru formu i otplivati ovako značajan rezultat. Ovo je vrlo značajno za državu. Moram se zahvaliti svima u državi za podršku, Olimpijskom komitetu BiH i mojim kolegama. Zaista, jako sam sretna", poručila je Lana Pudar.

Njena trenerica Alena Ćemalović ističe da je ekipi pao "kamen sa srca" jer su svi od Lane očekivali prvo zlato za BiH na Mediteranskim igrama, što se na kraju i desilo.

"S obzirom na određeni pritisak kada smo se spominjali kao prva zlatna medalja, drago mi je da smo to ispunili. Ujutro već nova disciplina, a onda idemo i na Evropsko juniorsko prvenstvo tako da smo ovog ljeta mnogo zauzeti", poručila je trenerica mlade bh. plivačice.

Video: Lana nakon nastupa i osvojenog zlata 
Kopirati
Drag cursor here to close