Plivanje

Lana Pudar iz Mostara postavilla tri nova državna rekorda

Lana Pudar nastavila je tamo gdje je stala početkom ove godine, te je u dvije discipline koliko ih je i plivala na ovom mitingu, postavila 3 nova državna rekorda.
Sport / Ostali sportovi | 26. 10. 2020. u 08:29 Fena

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Nakon prisilne natjecateljske pauze od gotovo 8 mjeseci zbog epidemiološke situacije, plivači Kluba vodenih sportova (KVS) "Orka" iz Mostara, u subotu su napokon ubilježili jedan službeni nastup i to na 11. plivačkom mitingu "Plivaj srcem", koji je organizirao APK "22. april" iz Banja Luke.

Ove godine je organizacija mitinga bila drugačija, u skladu s trenutnom epidemiološkom situacijom. Miting je bio pozivnog karaktera s ograničenim brojem plivača. Na mitingu su sudjelovali plivači iz BiH, Srbije i Hrvatske, a "Orku" su na ovom mitingu predstavljali Lana Pudar (2006.) i Kerim Sadiković (2003.), priopćeno je iz KVS "Orka" iz Mostara.

Lana Pudar nastavila je tamo gdje je stala početkom ove godine, te je u dvije discipline koliko ih je i plivala na ovom mitingu, postavila 3 nova državna rekorda. U disciplini 100m delfin vrijeme novog rekorda za djevojčice do 14 i do 16 godina sada iznosi 59.82, sa odličnih 760 Fina bodova. U disciplini 100m slobodno postavila je novi državni rekord za djevojčice do 14 godina u vremenu 56.73. Lana je također osvojila pehar za najbolju plivačicu mitinga u A kategoriji, isplivala je najvrijedniji rezultat mitinga i u ženskoj i u muškoj konkurenciji, te je osvojila i dvije zlatne medalje.

Kerim Sadiković plivao je dvije discipline na ovom mitingu. U disciplini 200m mješovito popravio je svoj najbolji rezultat za 4 sekunde s vremenom 2:12.64, dok je u disciplini 100m prsno također popravio svoj najbolji rezultat, koji sada iznosi 1:05.23, te je u toj disciplini osvojio treće mjesto.

Iz kluba navode da ukoliko budu imali prilike sudjelovati na još kojem takmičenju do kraja godine, da vjeruju i da će Kerim Sadiković u disciplini 100m prsno pokušati postaviti novi državni rekord, kojem je već vrlo blizu.

"Ovi rezultati svakako posebno dobijaju na težini, kada uzmemo u obzir sve probleme koje je prouzrokovala epidemiološka situacija koja je cjelokupan sport, a samim tim i plivanje u našoj državi dovela u izuzetno težak položaj", navodi se u priopćenju.

Ukoliko epidemiološka situacija dozvoli, iz kluba se nadaju da će do kraja godine imati priliku predstaviti se s dosta većim brojem plivača na još kojem mitingu, te da će se uspjeti održati državno prvenstvo, na kojem bi plivači "Orke" mogli valorizirati iz prethodnog razdoblja.

Iz kluba navode da se trenažni proces u klubu i školi plivanja izvodi bez ikakvih problema, trenira se u manjim grupama u više termina, a sve u skladu s važećim epidemiološkim mjerama.

Kopirati
Drag cursor here to close