Dosta uzbuđenja u Washingtonu

Kyrgios spasio pet meč lopti za polufinale

Kod 6-5 u drugom Nick je imao set loptu koju nije iskoristio. Onda je krenuo ludi tie break u kojem Tiafoe nije iskoristio niti jednu od pet meč lopti
Sport / Ostali sportovi | 06. 08. 2022. u 10:04 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Andrey Rublev - Yoshito Nishioka i Nick Kyrgios - Mikael Ymer su parovi polufinala ATP turnira u Washingtonu. Prvi nositelj, Rublev je tu prema očekivanju, 99. igrač svijeta John Wolf za većinu velika nepoznanica je napravio svoje ulaskom među osam. U četvrtfinalu nije imao šanse, sve je bilo gotovo za 80 minuta, Rus je slavio 6-2, 6-3.

Potpuno drugačiji meč je bio onaj između Yosshita Nishioke i Britanca Daniela Evansa. Samo prvi set u ovom meču je trajao koliko i cijeli između Rubleva i Wolfa. Evans je propustio 3-1 u prvom setu i četiri set lopte kod 6-5. Nishioka je to znao kazniti u tie breaku. U drugom setu Evans sebi nije dozvolio taj luksuz pa se igrao treći set. U trećem je Nishioka stalno bio za korak ispred i na kraju je slavio 7-6(5), 4-6, 7-5.

U svom stilu se do polufinala probio i Nick Kyrgios. Frances Tiafoe je dobio prvi set u tie breaku. Kod 6-5 u drugom Nick je imao set loptu koju nije iskoristio. Onda je krenuo ludi tie break u kojem Tiafoe nije iskoristio niti jednu od pet meč lopti. Kyrgios se izvukao i na kraju sa 6-2 u trećem slomio Amerikanca koji je bio veoma nezadovoljan suđenjem i upustio se u raspravu sa sudem u stolici.

Četvrti polufinalista je 115. igrač svijeta, Mikael Ymer, Šveđanin koji je na kraju bio bolji od Sebastiana Korde. I ovaj meč je bio poprilično "lud", jer je Korda poveo 2-0, a onda je izgubio osam gemova zaredom. Imao je Ymer set, 5-2 u drugom i svoj servis. Onda je došla velika serija Korde za 1-1 u setovima. U setu odluke, Ymer je opet imao velikih 5-1, ali je tek iskoristio petu meč loptu na 6-3.

Video: ATP Washington 
Kopirati
Drag cursor here to close