Mračno razdoblje

Kyrgios priznao da je 2019. primljen u psihijatrijsku bolnicu

Australac je detaljno opisao svoje mentalne probleme, koji su uključivali samoozljeđivanje tijekom ovog mračnog razdoblja u njegovom životu.
Sport / Ostali sportovi | 15. 06. 2023. u 10:55 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Australski tenisač Nick Kyrgios otkrio je da je 2019. primljen u londonsku psihijatrijsku bolnicu jer je imao suicidalne misli tijekom Wimbledona, izvijestili su u srijedu australski mediji pozivajući se na Netflixov dokumentarac "Break Point", prenosi Hina.

Australac je detaljno opisao svoje mentalne probleme, koji su uključivali samoozljeđivanje tijekom ovog mračnog razdoblja u njegovom životu. U novoj televizijskoj seriji, pak, prvi je put progovorio o tome da mu je bilo potrebno bolničko psihijatrijsko liječenje.

Žigovi na ruci

Stvarno sam razmišljao o tome da si oduzmem život, rekao je Australac koji je osvojio sedam ATP turnira.

"Izgubio sam u Wimbledonu. Probudio sam se i moj tata je sjedio na krevetu i plakao. Bio je to veliki poziv na buđenje za mene. Rekao sam, 'OK, ne mogu više ovako.' Završio sam na psihijatrijskom odjelu u Londonu kako bih riješio svoje probleme", rekao je Australac, bivši 13. igrač svijeta.

Kyrgios je prošle godine na Instagramu objavio opširnu poruku o svojim mentalnim problemima, povezujući je s fotografijom s Australian Opena 2019. na kojoj se vide "žigovi" na njegovoj desnoj ruci.

"Ako bolje pogledate, na mojoj desnoj ruci možete vidjeti dokaz da sam se samo ozlijedio", rekao je tada.

"Imao sam suicidalne misli i doslovno sam se mučio ustati iz kreveta, a kamoli igrati pred milijunima."

Teški trenutci

Godine 2019. izgubio je od Španjolca Rafaela Nadala u drugom kolu Wimbledona i priznao da je nosio bijeli rukav kako bi prikrio tragove samoozljeđivanja.

"Pio sam, drogirao se, izgubio odnos s obitelji, odgurnuo sve bliske prijatelje od sebe", opisao je teške trenutke u dokumentarcu.

Od tada se Kyrgios promijenio i prošle godine stigao do finala Wimbledona, što je bio vrhunac njegove karijere. U prošlogodišnjem finalu Wimbledona izgubio je od Srbina Novaka Đokovića.

Australac, trenutno 25. na ATP ljestvici, vratio se na terene ovaj tjedan na Stuttgart Openu nakon što je u siječnju operirao koljeno.

Netflix će 21. lipnja početi emitirati dokumentarac o Kyrgiosu.

Kopirati
Drag cursor here to close