Čudo iz Splita

Kyrgios o Prižmiću: Sad mi je omiljeni igrač

"Prižmić me impresionirao, pred njim je blistava budućnost", kazao je Kyrgios.
Sport / Ostali sportovi | 15. 01. 2024. u 11:46 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Dino Prižmić iznenadio je tenisku javnost sjajnim otporom Novaku Đokoviću u 1. kolu Australian Opena.

Hrvatski tinejdžer zadržao je Đokovića na terenu više od četiri sata, koliko je najboljem na svijetu i deseterostrukim osvajaču Australian Opena bilo potrebno za pobjedu 6:2, 6:7(5), 6:3, 6:4.

Oduševljen igrom 18-godišnjeg Hrvata bio je i Đoković koji je nakon meča rekao:

"Zaslužio je svaki pljesak, svaku pohvalu za svoj nastup. Sjajan je igrač, toliko zreo za svoju dob. Ovo je njegov trenutak, mogao je biti i njegov meč. Natjerao me da zaradim svoj novac.

Bila je ovo zadivljujuća predstava za nekoga tko ima 18 godina i tko nikada nije imao priliku igrati na najvećim stadionima. Želim biti uz njega, nadam se da će me pozvati, jer će zasigurno napraviti velike rezultate u karijeri. Gledat ćemo ga još mnogo u budućnosti". 

Isto misli i australski tenisač Nick Kyrgios, osvajač Australian Opena u konkurenciji parova i finalist Wimbledona iz 2022. godine, prenosi Index.hr

"Novaka je moguće pobijediti u meču na dva dobivena seta. Priča je u potpunosti drugačija kada se igra na tri dobivena. Vidjeli ste da se i najveći, Roger Federer, Rafael Nadal i Andy Murray, pate u takvim mečevima. Mislim li da danas postoje igrači koji ga mogu pobijediti u meču na tri dobivena seta? Da. Carlos Alcaraz, Jannik Sinner, Daniil Medvedev i Alexander Zverev. Ima ih puno, ali to je nevjerojatno težak zadatak", rekao je Kyrgios.

Ovako je prokomentirao Đokovićev meč protiv Prižmića:

"Prižmić me impresionirao, pred njim je blistava budućnost. Čim sam ga vidio kako se šepuri na glavnom terenu bio sam stvarno impresioniran. Zračio je energijom Holgera Runea ili mojom. Đoković u karijeri nije morao igrati duži meč u prvom kolu. Sviđa mi se Prižmić, nakon izvedbe protiv Đokovića mi je omiljen igrač"

Kopirati
Drag cursor here to close