Kyrgios pogodio dječaka lopticom

Dječije suze, poklonjeni reket, polufinale

"Nisam igrao u parovima, čak ni u singlu, u ovakvoj atmosferi. Nadajmo se da nas Craig (Tiley, direktor turnira) gleda i da ćemo ostati na ovom terenu" poručio je Thanasi nakon meča.
Sport / Ostali sportovi | 25. 01. 2022. u 10:51 Feđa Ibrulj

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Kroz povijest, pogotovo onu dalju, Australci su imali kvalitetnih kombinacija koje su osvajale ovaj turnir. Skoro da su bili nedodirljivi sve tamo do druge polovine osamdesetih. Onda su imali dugo vremena jedan od najboljih parova svijeta, Todda Woodbridgea i Marka Woodfordea, međutim njih dvojica su samo dva puta otišli do kraja.

Ustvari oni su posljednji Australci koji su slavili u paru, 1997. godine. Nakon toga je jednom uzeo naslov Patrick Rafter, jednom Woodbridge, obojica s Jonasom Björkmanom, dok je John Peers podigao pehar s Kontinenom 2017. godina. Sada su se Australci "naložili", Nick Kyrgios i Thanasi Kokkinakis su u polufinalu. U četvrtfinalu su nadigrali Puetza i Michael Venusa.

Tribine su u Kia Areni bile ispunjenje, atmosfera sjajna. Bilo je malo i suza. Igrao se četvrti gem prvog seta kada je Kokkinakis promašio prvi servis, a Kyrgios je u svom stilu, onako ljutit napucao lopticu koja je naravno negdje morala završiti. Nažalost po njega, pogodio je jednog dječaka koji je odmah počeo plakati. Nick je zastao, shvatio što je napravio, pa se "izvadio" tako što je dječaku poklonio reket. Pitanje je što bi se dogodilo da je neki drugi turnir u pitanju, ovako se završilo uz ovacije Kyrgiosu ali malom dječaku.

Video: Nick Kyrgios Gifts Racket To Crying Kid After Smashing Him In The Face

Na kraju su Nick i Thanasi prošli 7:5, 3:6, 6:3. Break Australaca za 3:1 u trećem se pokazao presudnim.

"Nisam igrao u parovima, čak ni u singlu, u ovakvoj atmosferi. Nadajmo se da nas Craig (Tiley, direktor turnira) gleda i da ćemo ostati na ovom terenu" poručio je Thanasi nakon meča. U polufinalu će Australci igrati protiv uigrane kombinacije Marcel Granollers - Horacio Zeballos.

Video: Kyrgios & Kokkinakis Storm Into Semis 

 

Kopirati
Drag cursor here to close