Velika senzacija u Roland Garrosu

Kvalifikant iz Brazila šokirao Medvedeva

"Gledao sam Daniila kako igra cijelu svoju juniorsku karijeru, sve do danas. Igrati na ovom terenu protiv ovakvog igrača i pobijediti ga je ostvarenje sna", rekao je Thiago Seyboth Wild nakon meča.
Sport / Ostali sportovi | 30. 05. 2023. u 18:21 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Velika senzacija drugog dana Roland Garrosa. Koju je kreirao kvalifikant, totalna nepoznanica Brazilac Thiago Seyboth Wild. Nakon što je prošao tri kola kvalifikacija, Seyboth Wild je u svom drugom nastupu na jednom Grand Slam turniru savladao drugog nositelja Daniila Medvedeva u pet setova 7-6(5), 6-7(6), 2-6, 6-3, 6-4. Nakon četiri sata i 15 minuta velike borbe.

Medvedev je ove sezone osvojio pet turnira, prije Pariza je uzeo Rim te je na Roland Garros stigao s lijepim omjerom na zemlji 10-3, ali danas nije imao odgovor na igru 172. igrača svijeta.

"Gledao sam Daniila kako igra cijelu svoju juniorsku karijeru, sve do danas. Igrati na ovom terenu protiv ovakvog igrača i pobijediti ga je ostvarenje sna. Hodajući po terenu samo sam želio doći do mreže što je više moguće i upotrijebiti svoj forehand proti njegovog što je jako dobro funkcioniralo", rekao je Seyboth Wild

Medvedev je imao 15 dvostrukih pogrešaka, Thiago Seyboth Wild čak 69 winnera, dok je Brazilac sakupio i 77 neforsiranih pogrešaka. Medvedev je imao 2-1 u setovima, ali danas jednostavno nije bio pravi. U četvrtom setu je Thiago Seyboth Wild krenuo s 3-0, Daniil je uspio doći na 3-2, ali je onda izgubio svoj servis.

U petom setu nije mogao sačuvati svoj servis, tri puta ga je gubio. Na kraju je posljednji put zapeo u sedmom gemu. Thiago Seyboth Wild je otišao na 5-3, kod 5-4 je iskoristio prvu meč loptu.

Brazilac je do sada najbolji ranking imao prije tri godine kada je bio 106. igrač na svijetu. Te godine se uspio probiti u prvo kolo US Opena, prije pet godina je osvojio juniorski US Open, kada je u finalu savladao Musettija u tri seta. Njegov najveći uspjeh do sada bilo je osvajanje ATP turnira u Čileu također 2020. godine. Tada je uspio nadigrati Caspera Ruuda

Kopirati
Drag cursor here to close