Nije isključeno

Kostelić bi mogao nastupiti na Ljetnim olimpijskim igrama

Kostelić je tijekom skijaške karijere osvojio četiri srebrne medalje na Zimskim olimpijskim igrama u Torinu 2006, u Vancouveru 2010. i Sochiju 2014. godine
Sport / Ostali sportovi | 26. 10. 2019. u 17:14 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Proslavljeni bivši hrvatski skijaš Ivica Kostelić u izjavi za Hrvatski radio najavio je mogućnost da nastupi na Ljetnim olimpijskim igrama 2022. godine u jedrenju, prenosi Anadolu Agency (AA).

Kostelić je tijekom skijaške karijere osvojio četiri srebrne medalje na Zimskim olimpijskim igrama u Torinu 2006, u Vancouveru 2010. i Sochiju 2014. godine. Na svim igrama je do odličja došao u alpskoj kombinaciji, dok se u Vancouveru okitio srebrom i u slalomu. Skijanjem se profesionalno bavio do 2017., kada je odlučio da ode u zasluženu mirovinu.

Sada se 39-godišnji Zagrepčanin okrenuo jedrenju, sportu u kojem je Hrvatska do sada imala dosta uspjeha na Ljetnim olimpijskim igrama.

“Cilj mi je nastup na ruti Ruma 2022. To je najveća transatlantska utrka za samce. Razvijam se polako i jedriličarski, a nakon sporta u kojemu se uspjeh mjeri stotinkama, veseli me baviti se sportom u kojem mogu raditi velike korake“, rekao je Kostelić za Hrvatski radio i na pitanje bi li jedan od koraka mogao biti i nastup na Ljetnim Olimpijskim igrama, odgovorio:

“Nije isključeno.“

Osim olimpijskih medalja Kostelić ima odličja i sa svjetskih prvenstava u alpskom skijanju. Bio je svjetski prvak u slalomu 2003. u St Moritzu, srebreni u kombinaciji 2013. u Schladmingu i brončani u superveleslalomu u Garmisch-Partenkirchenu 2011. Svjetskom skijaškom kupu osvojio je Veliki kristalni globus 2002., te pet malih, dva u slalomu i tri u kombinaciji.

Kopirati
Drag cursor here to close