Dosta je bilo

Ivica Kostelić: Vjerojatno moja zadnja utrka u Svjetskom kupu

Sport / Ostali sportovi | 13. 01. 2017. u 15:22 S.K.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Ivica Kostelić u Wengenu je danas vjerojatno odvezao posljednju utrku u Svjetskom kupu.

“Drago mi je da sam zadovoljavajuće odvozio slalom i spust, posebno spust. Uvjeti su bili teški, snijeg je toliko napadao pa kasniji brojevi nisu imali šanse. Definitivno imamo iznenađujuće postolje, ali ponekad je to tako. Vrijeme se poigralo sa spustom”, rekao je Kostelić za HRT nakon što je osvojio 22. mjesto u kombinaciji u Wengenu i prve bodove ove sezone u Svjetskome kupu.

Slavio je Švicarac Niels Hinterman i to ispred Francuza Maxencea Muzatona i Austrijanca Frederica Berthoda, no Kostelić se nije previše osvrtao na utrku, koliko na svoju karijeru...

“Želimo sam prvenstveno još jednom se tu spustiti po slalomu i doći do cilja. To je staza koja mi je dala mnogo toga i za mene znači puno. Prošle godine smo vozili slalom po spust stazi i to nije bilo to.”

“Jedna od stvari zbog kojih sam htio nastaviti je bila još jednom nastupiti na Sljemenu i još jednom u Wengenu. Sretan sam što sam mogao ispuniti tu želju i na kraju krajeva sam odvozio dosta dobru utrku”, dodao je Hrvat pa se oprostio od natjecanja u Svjetskom kupu. 

“Vjerojatno je to u Svjetskom kupu posljednja kombinacija. Nažalost, ove sezone nema više drugih kombinacija. Što se tiče Svjetskog prvenstva, o tome ćemo još odlučiti. Ta riječ teško izlazi iz mojih usta i mojeg srca. Ne želim odvoziti svoju posljednju utrku. Reći ću samo: vjerojatno je bila zadnja u Svjetskom kupu”, zaključio je. 

Kostelić je pobijedio u 26 utrka Svjetskog kupa i imao 60 plasmana među prvom trojicom, osvojio je i četiri olimpijska srebra te po jedno zlato, srebro i broncu sa svjetskih prvenstava, dok je 2011. godine bio ukupni pobjednik Svjetskog kupa.

Kopirati
Drag cursor here to close