JK Borsa

Korina Džidić prvakinja Balkana u judu

Borsina judašica Korina Džidić briljirala je i na balkanskoj judo "sceni" osvojivši 10. zlatno odličje za Borsu kada su u pitanja balkanska prvenstva.
Sport / Ostali sportovi | 12. 06. 2023. u 08:37 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Borsina judašica Korina Džidić, aktualna juniorska prvakinja BiH i najuspješnija sportašica Grada Mostara za proteklu godinu, briljirala je i na balkanskoj judo "sceni" osvojivši 10. zlatno odličje za Borsu kada su u pitanja balkanska prvenstva.
 
Drugog dana balkanskog prvenstva u judo-u za natjecatelje do 18 godina, koje se održava u Sjevernoj Makedoniji, Korina Džidić je ostvarila 4 značajne pobjede, te postala prvakinja Balkana u kategoriji do 63kg.
 
Prvenstvu Balkana na koji pristupaju reprezentativci 12 zemalja pravo nastupa imaju čak četiri reprezentativca po kategoriji.
 
Na putu do zlata Korina je pobijedila predstavnicu Crne Gore (Kristina Radosavović), dvije predstavnice Turske (Kerime Nur Isbecer i Buse Yuksel) i predstavnicu Rumunjske (Ana Maria Suciu).
 
Napomenimo da je, osim međunarodnih uspijeha, judo klub Borsa među 3 vodeća kluba na državnoj razini u 2023., sa vrlo visokim plasmanima u gotovo svim uzrasnim kategorijama, u konkurenciji oko 70 judo klubova koji djeluju u BiH:
 
1. mjesto u konkurenciji djevojčica U11
1. mjesto u konkurenciji djevojčica U13
1. mjesto u konkurenciji kadeta i kadetkinja U18 (sveukupni zbroj bodova za M/Ž)
2. mjesto u konkurenciji kadeta 
2. mjesto u konkurenciji kadetkinja  
3. mjesto u konkurenciji juniorki
3. mjesto u konkurenciji seniora

Kopirati
Drag cursor here to close