Ruud bolji od Berrettinija

Khachanov sredio Kyrgiosa, Australac poludio na kraju

Ljude ne interesira da li si izgubio u tri ili pet setova, ili si odigrao dobar meč. Ono na kraju je najvažnije. Vi ste izgubili" istao je Kyrgios.
Sport / Ostali sportovi | 07. 09. 2022. u 09:19 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Ovo je bila idealna prilika, koju je na kraju Nick Kyrgios propustio. Jer nema Đokovića, eliminiran je Nadal, Čilić, ždrijeb je nudio put prema polufinalu, finalu, međutim, već u četvrtfinalu je Australac zapeo. Karen Khachanov je jedna vrsta zamjene za Daniila Medvedeva. I njega smo čekali da napokon nešto napravi i evo ga sada u polufinalu US Opena. Tri sata i 39 minuta je trajao meč, na kraju je slavio Rus 7-5, 4-6, 7-5, 6-7(3), 6-4.

"Uspio sam. Stvarno sam ponosan na sebe, bio sam fokusiran od početka do kraja. Ovo je bio lud meč, ali došao sam spreman boriti se i igrati pet setova. Od početka do kraja, sjajna izvedba. Čekao sam svoje prilike, stvorio sam ih i iskoristio. Nije lako završiti ovaj meč, ali sam izdržao" rekao je nakon meča Khachanov.

Kyrgios se uporno vraćao, nakon izgubljenog prvog, pa drugog seta, ali je jedan break na početku petog bio presudan.

S obzirom da je ovo bio meč vrhunskih servera, svaki izgubljeni servis se skupo plačao. Nick je imao devet prilika, iskoristio je dvije, Khachanov osam, realizirao je četiri. Australac je jako puno očekivao od ovog meča očito, pa je na kraju dok je Khachanov slavio i pozdravljao publiku, porazbijao rekete, jednu s kojom je igrao, drugu je izvadio iz torbe.

"Razočaran sam. Jer nisam napravio ništa na ovom turniru,to što sam igrao četvrtfinale, ništa mi ne znači. Takav je osjećaj. Ljude ne interesira da li si izgubio u tri ili pet setova, ili si odigrao dobar meč. Ono na kraju je najvažnije. Vi ste izgubili" istao je Kyrgios.

Video: Kyrgios Destroys Two Racquets

Khachanov će u polufinalu igrati protiv Caspera Ruuda. Norvežanin je u tri seta sredio Mattea Berrettinija 6-1, 6-4, 7-6(4). Norvežanin bi na kraju turnira mogao biti najbolji tenisač svijeta što je nešto potpuno neočekivano.

"I dalje je živ taj san. Sjajno sam igrao, pogađao sve što sam planirao od prvog do posljednjeg poena. Mislim da Berrettini nije bio tu, to sam iskoristio. Teško je bilo igrati pod zatvorenim krovom, bilo je sve malo sporije, loptica nije imala tu brzinu, bila je i veća vlaga unutra.Za sada ne želim da previše razmišljam o tome, da li ću postati broj jedan.

To je nešto što svaki mlad igrač sanja da uradi. Da vidimo da li mogu to da ostvarim. Naravno da je to i dodatna motivacija za mene. Ako budem imao i malo sreće, mogao bih da napustim New York kao broj jedan", zaključio je Norvežanin. Za dolazak na vrh, Ruudu potrebno da osvoji US Open, ili izgubi od bilo kojeg igrača osim Alcaraza.

Kopirati
Drag cursor here to close