UFC

Khabib smatra kako su prošli dani Dustina Poiriera

Puno više očekivalo se od ''Diamonda'' u jednom od najbitnijih mečeva njegove karijere.
Sport / Ostali sportovi | 28. 12. 2021. u 10:07 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Nerijetko je Khabib Nurmagomedov u hvalospjevima pričao o Dustinu Poirieru. Umirovljeni Dagestanac, nakon svog umirovljenja, smatrao je kako su Poirier i njegov mezimac Makhachev najbolji borci lake kategorije. Favorizirao je Dustina i u borbi za titulu protiv Charlesa Oliveira. Međutim, ''Do Bronx'' još je jednom razuvjerio sve koji sumnjaju u njega te je uspješno obranio pojas.

Činjenica je kako je i Dustin Poirier ipak razočarao nastupom i pristupom. Puno više očekivalo se od ''Diamonda'' u jednom od najbitnijih mečeva njegove karijere, no borac iz Louisiane drugi put u karijeri, zapeo je na zadnjoj stepenici pred titulom prvaka. Teško je Poirieru pao poraz od Oliveire, no ''Diamond'' tvrdi kako njegov kraj još nije došao. Ipak, Khabib smatra kako je Poirier izgubio kompetitivnost i žar prema sportu, piše Fight site.

''Znate, kad čovjek započne novi posao, on je sav uzbuđen. Ide prema naprijed i biznis se razvija. Međutim, dođe vrijeme kad ta vatra nestane. Tada želite povući novac i započeti nešto novo. To vam je život. U početku mislite da ćete to raditi cijeli život, ali onda dođe vrijeme kad želite investirati u nešto drugo'', započeo je Khabib tijekom konferencije koju je održao za predstavnike medija, a zatim je dodatno pojasnio.

''Ista stvar može se dogoditi i borcima. Tu je žar, glad za pobjedom, želite to jako puno. Međutim, onda dođe vrijeme kad i dalje želite to, ali ne tako jako kao nekoć. Događa se kad nestane vatre, ali i dalje su tu brojke u vašem ugovoru. Borci imaju takve trenutke. Ako vam klikne taj prekidač, nikada se nećete vratiti na staro. Mislim da se Dustinu to dogodilo. Izgubio je žar za ovim''.

Dakle, Khabib vjeruje da se borci jednostavno zasite u jednom trenutku i njihova glad za pobjedama i borbom nikada ne ostaje konstantna. Dagestanac je ističe kako se to svim borcima događalo kroz povijest.

''Vrijeme dolazi. Nekoć smo imali Frankieja Edgara, Bensona Hendersona i Pettisa, prije mene. Imali smo i Conora, no nitko nije ostao, svi su otišli. Sada je vrijeme Charlesa Oliveira, on je tu. Također je i Islamovo (Makhachev) vrijeme te Beneilovo (Dariush) i Justinovo (Gaethje). Oni će se sada boriti, a onda će i oni otići. Doći će drugi borci. Nitko to ne može kontrolirati niti zaustaviti. Vrijeme ističe. Jednostavna je stvar. Charles Oliveira bio je bolji, ugušio ga je i kasnije će otići. Doći će netko drugi i pobijedit će njega, a onda ćemo pričati o njemu. Radi se o karuselu koji ne staje.'', dodao je Nurmagomedov.

Vrijeme će pokazati je li Dustin Poirier uistinu izgubio glad. Često je ''Diamond'' prolazio kroz ovakve trenutke u karijeri, no uvijek se vraćao na pobjedničke staze. Ipak, pojas prvaka nešto je što jako želi, a do prilike se teško dolazi. Dvaput je Poirier imao priliku postati prvakom, a oba puta ju je prokockao. Najavio je ''Diamond'' prelazak u velter kategoriju, a nameće se pitanje kako će se uopće snaći u ništa manje kompetitivnoj kategoriji.

Kopirati
Drag cursor here to close