MMA

Kevin Lee otpušten iz UFC-a

Kevina se dugo smatralo jednim od najvećih potencijala lake kategorije, a 2017. godine čak se borio i za privremeni pojas prvaka lake kategorije.
Sport / Ostali sportovi | 01. 12. 2021. u 09:44 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Nekoć veliki talent munjevito ide ka dolje. Naime, Kevin Lee (18-7-0) otpušten je iz UFC-a. Iako je 29-godišnjak ima dva poraza u nizu (četiri u posljednjih pet mečeva) te je nedavno pao na dopinškom testiranju, njegovo otpuštanje iz najjače MMA promocije svejedno je iznenađujuće, piše fight site.

Kevina se dugo smatralo jednim od najvećih potencijala lake kategorije, a 2017. godine čak se borio i za privremeni pojas prvaka lake kategorije. Međutim, Tony Ferguson pobijedio ga je submissionom (trokut gušenjem) u trećoj rundi, nakon toga uslijedio je streloviti pad.

Lee je upisao samo dvije pobjede u narednih šest mečeva, a dvaput se okušao u velter kategoriji (oba put neuspješno). Charles Oliveira i Daniel Rodriguez porazili su ga u posljednja dva nastupa, a čini se kako će mu to biti i zadnji UFC nastupi, barem zasad. Dodamo li da je Lee protiv Oliveire pao na vaganju, a nakon borbe s Rodriguezom bio je pozitivan na doping, teško je reći kako UFC-ovi čelnici nisu imali dovoljno razloga da ga otpuste.

Podsjećamo, Lee je bio pozitivan na amfetamine, što je rezultiralo automatskom privremenom suspenzije komisije savezne države Nevade. Kevin se na koncu nagodio s komisijom i kažnjen je sa samo šest mjeseci suspenzije.

"Testiranje nakon moje posljednje borbe je pokazalo da sam iznad limita. 2018. dijagnosticiran mi je ADHD odraslih i to je ono što me pogodilo. Nisam pronašao pravu terapiju sve do 2020. godine, kad sam se oporavljao od dvostruke operacije koljena. Prepisan mi je Adderall da bih popravio svoje mentalno stanje. Rekao sam to predstavnicima USADA-e, ali se prije prošle borbe nisam prijavio za terapeutsko izuzeće koje bi mi komisija dala.'', objasnio je Lee zašto je pao, a isprika i suradnja omogućile su mu skraćenu suspenziju.

Ipak, ''Motown Phenom'' otpušten je iz promocije, no tek mu je 29 godina i još stigne vratiti svoju karijeru na pravi put. Ponuda mu zasigurno neće nedostajati, a tome se nada i njegov menadžer Marquel Martin.

''Ako je ikada bilo vrijeme za postati slobodnim agentom, onda je to sada. Kevin Lee ima pregršt prilika koje ga čekaju izvan UFC-a'', izjavio je Kevinov menadžer

Inače, Kevinov ugovor s UFC-om nije istekao. Trebao je Lee još nekoliko borbi odraditi prema važećem ugovoru, no promocija ga je odlučila otpustiti. Više od sedam godina proveo je u UFC-u te je upisao 11 pobjeda i sedam poraza. Vrijeme će pokazati zašto je Lee otpušten i što slijedi u njegovoj karijeri.

Kopirati
Drag cursor here to close